FacebookTwitterLinkedIn

Aceștia separă realitatea de ficțiune printr-o serie de experimente cu rezervoare de combustibil, boilere transformate în torpile, substanțe lipicioase și multe altele.

Sezonul 11 va avea 14 episoade și debutează joi, 15 martie, de la ora 20:00.

În primul episod, Brian și Jon testează cu ajutorul unui manechin dacă o explozie a airbagului poate fi letală pentru pasagerul de pe scaunul din față, când acesta are picioarele pe bordul mașinii în timpul impactului.

De asemenea, Brian și Jon testează scena clasică din cinematografie în care un monstru sau un zombie este decapitat atât de rapid și precis, încât capul îi rămâne suspendat pe corp într-o poziție dramatică.

Alte episoade din noul sezon vor arăta dacă un hoț blocat într-un coș de fum ar putea fi aruncat în aer atunci când șemineul este aprins cu propan sau dacă un glonț înfipt în trunchiul unui copac poate fi periculos pentru un tăietor de lemne.

Brian și Jon au devenit „Vânători de mituri” datorită abilităților extraordinare și cunoștințelor științifice demonstrate în cele opt episoade din „Vânătorii de mituri: Căutarea” (en., „Mythbusters: the Search”), în care zece aspiranți au concurat pentru șansa de a continua seria.

Brian este originar din Texas, Statele Unite, și este dependent de cunoaștere. Curiozitatea și dragostea pentru știință, matematică, inginerie și tehnologie i-au călăuzit întreaga viață: deține o diplomă în biologie, are o pregătire solidă în medicina de urgență și a făcut cercetări la o „fermă de cadavre” (en., „body farm”), unde a studiat creșterea bacteriilor în cadavrele umane.

La o vârstă fragedă, Brian a construit un tun de aer din țeavă PVC și un mic compresor de aer care putea trage la sute de metri – o adevărată realizare, până când acesta a explodat în garajul casei. Brian este mândrul proprietar al lui Bo Dingo – un cățel de salvare poreclit MythDog – care participă la emisiune împreună cu echipa.

Jon, newyorkez nativ, este designer de produs și inginer. Spune că și-a descoperit menirea în viață în momentul când a fost angajat într-un atelier de prelucrare a lemnului și a metalului. El continuă să facă acest lucru și în prezent, dar este implicat și în generarea de concepte, prototipuri și teste ca designer de produs. În atelier poate fi găsit destul de rar; cel mai des se află pe teren, căutând dispozitive interesante de meșterit.

„Vânătorii de mituri” a debutat în 2003 la Discovery Channel și s-a încheiat în 2016 după o perioadă de paisprezece ani. Seria a câștigat opt nominalizări Emmy consecutive pentru „Cel mai bun program realist” în perioada 2009-2016. Programul îmbină metoda științifică, curiozitatea și invențiile de modă veche pentru a crea un stil aparte de experimente „explozive”.

„Vânătorii de mituri” este un produs creat pentru Science Channel de către Beyond Productions. Rob Hammersley și John Luscombe sunt producători executivi. Wyatt Channell este producător executiv pentru Science Channel.