Înainte și după eveniment vor fi difuzate două documentare care dezbat problema resurselor planetei și a impactului omului asupra biodiversității.
Ada Roseti, Director de Programe Discovery Networks Europa Centrală și de Est, a declarat: „Pentru că se încadrează foarte bine în campania #ÎncepeCuCeva, pe care am pornit-o anul trecut, am ales să susținem inițiativa WWF încurajându-ne telespectatorii să stingă lumina și, deci, televizorul, de Ora Pământului. Ca să fie cât se poate de clar mesajul nostru, în ora respectivă, nu vom difuza niciun program pe Discovery Channel în România. Mai mult decât atât, ca să și explicăm contextul în care transmitem acest mesaj, înainte de Ora Pământului, am programat documentarul Seceta ucigașă, iar după Ora Pământului – Racing Extinction”.
„Seceta ucigașă” cu difuzare pe Discovery Channel, între 18:30 – 20:30, prezintă eforturile pentru a diminua consumul de apă din vestul SUA, fiind realizat de Rob Epstein, Jeffrey Friedman, Barbara Kopple, Alan şi Susan Raymond, alături de regizorul premiat la Sundance Jesse Moss.
„Racing Extinction” cu difuzare pe Discovery Channel, între 21:30 – 23:30 este filmul realizat de regizorul Louie Psihoyos, care adună un grup de artiști și activiști pentru protecția mediului într-o operațiune derulată sub acoperire, având ca obiectiv să dezvăluie lumea ascunsă a speciilor în pericol de dispariție și lupta pentru protejarea lor.
Campania care marchează Ora Pământului va fi comunicată on-air prin promo-uri și bumpere pe Discovery Channel și în mediul digital, pe pagina de Facebook Discovery România.
De asemenea, Discovery se alătură și activităților derulate de WWF în București.
Din 2011, Ora Pământului a intrat în etapa „Mai mult decât o oră pentru planetă” (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnați nu numai să stingă lumina pentru o oră, ci și să-și schimbe comportamentul, pentru a diminua impactul negativ asupra naturii.
VEZI TELEVIZIUNILE CU CELE MAI MICI AUDIENȚE ÎN FEBRUARIE 2017
Astfel, sub îndemnul „Dăruiește naturii energia ta”, oricine consideră că mediul este un subiect important este invitat să își investească propria energie pentru a-l proteja. Bucureștenii sunt așteptați sâmbătă în Parcul Izvor, unde pot participa la activități educative pentru toată familia și la o tură cu bicicletele, organizată de Adevărații VeloPrieteni.
Earth Hour a fost pentru prima oară organizată de WWF Australia pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră.
În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de orașe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile.
În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.