Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Sănătate |
|

Discovery Channel prezintă o serie despre culisele aeroportului internațional din Frankfurt

Discovery Channel prezintă o nouă serie originală în cinci episoade, „Mega aeroportul”, despre culisele aeroportului internațional Frankfurt (FRA), din Germania, începând din 6 iunie, în fiecare sâmbătă, de la ora 20:00.
Frankfurt

Realizată în colaborare cu firma care deține și administrează aeroportul, Fraport AG, seria prezintă printre altele sistemele de control pentru traficul aerian, gestionarea fluxului de pasageri și bagaje, întreținerea tehnică a aeronavelor, securitatea aeroportului și activitatea curentă a acestuia.

Aeroportul Frankfurt a primit peste 58 de milioane de pasageri și a înregistrat aproximativ 473,000 de decolări și aterizări în anul 2013. Mai bine de jumătate din numărul total al pasagerilor din Europa au plecat spre diverse destinații de pe acest aeroport. Aproximativ 500 de companii și organizații, având aproximativ 78,000 de angajați lucrează direct pe aeroport.

Seria folosește grafica pe computer pentru a pătrunde în creierul unui pilot în momentul când aterizează, manevrând avionul în condiții de vânt puternic. Celulele din lobii lui temporali se activează de 200 de ori pe secundă, deoarece profesionistul calculează care e cea mai bună variantă prin care poate aduce la sol un avion de 200 de tone, într-un echilibru perfect.

În timp ce o echipă de tehnicieni acționează rapid ca să înlocuiască motorul unui avion Airbus A380 Superjumbo, sunt prezentate cele 20.000 de piese individuale care alcătuiesc aceste mașinării gigantice.

Un A380 rămas la sol costă compania aeriană până la un milion de dolari pe zi, astfel încât tehnicienii lucrează non-stop pe timpul nopții, în mai multe ture, ca să ducă la bun sfârșit această misiune de înaltă precizie.

Sistemul de benzi rulante pentru bagaje are o lungime de 81 km, controlorii fiind capabili să localizeze instantaneu o valiză dintre cele 140.000 aflate simultan în sistem.

„Este pentru prima dată când un aeroport mare este prezentat în atât de multe detalii, nu numai ca explorare a subiectelor alese, ci și ca performanță a prezentării vizuale, susținute de cele mai noi și mai avansate tehnologii computerizate”, a explicat Dr. Stefan Schulte, Președintele Executiv al Consiliului de Administrație al Fraport AG.

Seria este produsă de Liz Brach, producător executiv Discovery Networks International.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii