FacebookTwitterLinkedIn

Foto: Dr. Anthony Fauci în „Vaccinul anti-Covid” al Discovery

De ce este nevoie pentru a crea un vaccin în timp record, pentru a ameliora o pandemie?

Care sunt modalitățile prin care se asigură eficiența vaccinului și cum au reușit experții din sănătate și cei mai buni doctori din lume să-l dezvolte?

Răspunsurile la aceste întrebări sunt dezvăluite într-un nou documentar Discovery. „Vaccinul anti-Covid” are premiera în România sâmbătă, 27 februarie, la ora 22:00, pe Discovery Channel.

„Odată cu tot ce s-a întâmplat în ultimul an în lume, publicul își dorește să înțeleagă ce se întâmplă și ce va veni,” spune Nancy Daniels, Chief Brand Officer Discovery & Factual. „Ne bucurăm să prezentăm această analiză amănunțită a crizei COVID-19 publicului Discovery, punând accent pe munca a mii de oameni din întreaga lume care ne arată că există speranță.”

Documentarul este lansat pe fondul numărului în creștere de decese și infectări al unei pandemii care a zguduit lumea.

„Vaccinul anti-Covid” arată ce se întâmplă în spatele cortinei în cursa pentru un vaccin prin interviuri cu cei mai importanți medici din lume, precum Dr. Anthony Fauci, directorul National Institute of Allergy and Infectious Diseases; Dr. Francis Collins, directorul National Institutes of Health și Dr. John Mascola de la National Institutes of Health, precum și prin interviuri cu cercetători de la cele mai importante companii farmaceutice, inclusiv Johnson & Johnson, Moderna sau Pfizer.

După ce pandemia a dus la peste 2 milioane de decese la scală globală și la îmbolnăvirea a peste 100 de milioane de oameni, soluția pentru a opri acest virus complex și de a reda lumii speranța a devenit clară – găsirea unui vaccin.

Dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19 a oferit lumii nu numai speranța că pandemia va lua sfârșit, ci și că viața se va putea întoarce în curând la normal. Cursa pentru dezvoltarea unui vaccin a revoluționat procesul într-un timp pe care mulți l-ar fi considerat imposibil de scurt în ceea ce putem numi una dintre cele mai mari realizări ale unei generații în domeniul cercetării.

Cursa pentru dezvoltarea unui vaccin eficient nu are un câștigător garantat.

Documentarul „Vaccinul anti-Covid” este produs de Glass Entertainment Group pentru Discovery.