Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Discovery ar putea licita pentru drepturile Premier League în Marea Britanie

Discovery ar putea participa la licitația pentru transmisia Premier League în Marea Britanie pentru sezoanele 2016-2019, drepturile pentru cele 168 de mecuri pe sezon fiind deținute în prezent de Sky și BT, potrivit informațiilor din presa internațională, preluate de Media Expres.
premier league

Prima rundă de licitație va începe pe 6 februarie și vine pe fondul unei plângeri depusă de Virgin Media la Ofcom – CNA-ul din Marea Britanie – împotriva sistemului de licitație care duce la creșterea prețurilor plătite de către abonați (Virgin Media deținută de John Malone este principalul acționar al Discovery).

O estimare recentă a presei de business internaționale, valoarea drepturilor pentru cele trei sezoane ar putea să crească la 5,22 miliarde de euro, cu 30% mai mult decât a fost plătit la ultima licitație.

Interesul Discovery pentru drepturile sportive este legată și de faptul că această companie deține de anul trecut 51% din acțiunile televiziunilor sportive Eurosport care, printre altele, deține drepturile de difuzare ale Premier League în România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii