FacebookTwitterLinkedIn

Recent, Ion Marin a fost decorat de Republica Franceză cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler pentru contribuţia şi angajamentul său în serviciul culturii.

„Consulatul onorific este o funcţie care se oferă personalităţilor care trăiesc pe teritoriul unei naţiuni în reşedinţă permanentă şi care, prin anvergura activităţii lor profesionale, aduc un important adaos de imagine ţării rezidente, consolidând relaţia diplomatică dintre aceasta şi ţara de origine, în cazul de faţă relaţiile bilaterale dintre Elveţia şi România.

Instituţia Consulului onorific şi activitatea consulatelor onorifice aparţin domeniului diplomaţiei consulare – ramură principală a diplomaţiei tradiţionale. Astfel, acest rol oficializează ceea ce dirijorul Ion Marin realizează în mod constant de peste 30 de ani de când locuieşte la Lugano, timp în care a devenit un vector cultural al societăţii locale”, se precizează în comunicat, conform Agerpres.

Ion Marin este directorul de onoare al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” şi, de asemenea, preşedintele fondator al Programului Naţional Cantus Mundi România şi Symphonia Mundi. Din 2020, este profesor universitar la Universitatea Mozarteum din Salzburg, coordonatorul catedrei de dirijat coral “Claudio Abbado” şi conducătorul artistic al activităţii de concert a acesteia.

Sursa foto: Facebook, Andra Aron