Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Directorul general al Oracle România, Sorin Mîndruţescu, pus sub control judiciar de DNA

Directorul general al Oracle România, Sorin Mîndruţescu, a fost pus sub control judiciar pe cauţiune în valoare de 500.000 de euro de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, într-un caz privind fapte de corupţie din mediul privat.
Sorin Mindrutescu

DNA anunţă, oficial, că faţă de directorul Oracle România, Sorin Mîndruţescu, s-a pus în mişcare acţiunea penală şi este sub control judiciar pentru că ar fi luat mită 869.413 euro, în opt situaţii în perioada 2009-2013, de la reprezentanţii unei firme de IT pentru contracte avantajoase, relatează Mediafax.

Procurorii DNA au făcut miercuri percheziţii la sediul Oracle România, directorul general al companiei, Sorin Mîndruţescu, anunţând la acel moment, prin intermediul avocatului, că nu cunoaşte acuzaţiile şi că va cere să afle mai multe elemente din dosar.

”Singurul lucru pe care aş vrea să îl spun e că compania Oracle nu e parte din acest dosar. Considerăm, din datele care ne-au fost puse la dispoziţie, că este vorba de o regretabilă neînţelegere”, a declarat Sorin Mîndruţescu.

Cine este Sorin Mîndruțescu

Potrivit procurorilor, Mîndruţescu ar fi pretins şi ulterior a primit suma totală de 869.413 euro, cu titlu de mită, de la reprezentanţii unor firme din domeniul IT (parteneri acreditaţi ai companiei multinaţionale), pentru ca, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să pună la dispoziţia acestora oferte de preţ avantajoase privind produsele comercializate de filiala din România a companiei multinaţionale, astfel ca respectivele societăţi să poată să se înscrie şi să participe la anumite licitaţii publice organizate de diverse instituţii de stat sau cu capital de stat – Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice ”TRANSELECTRICA” SA, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Administraţia Româna a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA).

„Ulterior, în urma audierii în acelaşi dosar penal, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Mîndruţescu Sorin Mihai, director general al filialei din Romania a unei companii multinaţionale din domeniul IT, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată (8 acte materiale). De asemenea, a fost fixată o cauţiune în valoare de 500.000 euro (echivalent în lei) care va fi depusă la o unitate bancară şi consemnată pe numele său la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau prin constituirea unei garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective”, anunță DNA.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii