Cautare
, Contributor

Transport |
|

Directorul executiv al Dubai Airports avertizează că 2021 va fi un alt an dur pentru industrie

Directorul executiv al Dubai Airports avertizează că 2021 va fi un alt an greu pentru cel mai aglomerat hub din Orientul Mijlociu, Dubai International, după ce numărul pasagerilor a scăzut cu 70% în 2020.  
Private,Jet,Plane,Flying,Above,Dubai,City,In,Beautiful,Sunset

Aeroportul, care reprezintă baza pentru compania aeriană Emirates și o sursă majoră de venituri pentru Dubai, a gestionat 25,9 milioane de pasageri anul trecut, cei mai mulți în primul trimestru, înainte de pandemia COVID-19.

„Ne așteptăm ca și acest an să fie unul greu. Aceasta este, fără îndoială, situația… oricine nu crede că va fi un an greu, clar nu vede ceea ce se întâmplă”, a declarat, pentru Reuters, directorul executiv, Paul Griffiths.

Numărul de zboruri gestionate în 2020 a scăzut cu 51,4%, până la 183.993, în timp ce cantitatea de marfă a avut un declin de 23,2%, până la 1,9 milioane de tone.

Directorii și analiștii din domeniul aviației se așteaptă să dureze ani de zile până când industria își va reveni, restricțiile internaționale de călătorie continuând să diminueze cererea globală.

Griffiths, care conduce operatorul de stat Dubai Airports din 2007, a declarat că este optimist în privința creșterii cererii de călătorie pe măsură ce lansările de vaccinuri la nivel global se vor amplifica.

Potrivit Airports Council International, Dubai a fost al patrulea cel mai aglomerat aeroport din lume în 2019, dar cu cei 25,9 milioane de pasageri înregistrați anul trecut nu s-ar fi calificat, anterior pandemiei, nici măcar în primele 20 de aeroporturi.

Spre deosebire de multe alte regiuni, Dubai și Emiratele Arabe Unite nu au o rețea de zbor intern pentru a amortiza pierderile provocate de reducerea călătoriilor internaționale.

Aeroportul Heathrow din Londra și aeroportul Charles de Gaulle din Paris, de exemplu, au gestionat 22,1 milioane și respectiv 22,3 milioane de pasageri în 2020.

În opinia lui Griffiths, țările ar trebui să treacă la o strategie de „gestionare sigură a riscurilor”, spre deosebire de „evitarea riscurilor”. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii