FacebookTwitterLinkedIn

Compania anglo-australiană a declarat că domnul Jacques va pleca din propria inițiativă, odată ce va fi numit un înlocuitor sau va pleca cel târziu la 31 martie, indiferent care dintre cele două scenarii se va întâmpla mai devreme, informează The Telegraph.

Rio Tinto a fost avertizată în 2018 că peștera Defileului Juukan era o parte neprețuită a patrimoniului cultural al națiunii și unul dintre puținele locuri păstrate neatinse de la ultima eră glaciară.

Chris Salisbury, șeful diviziei de minereu de fier din Rio, și Simone Niven, șeful său de relații corporative, care este responsabil pentru relațiile cu comunitățile indigene, vor părăsi, de asemenea, compania, dar pe 31 decembrie.

Acționarii au exercitat o presiune intensă asupra consiliului de administrație în urma discuțiilor internaționale privind distrugerea sitului sacru indigen.

Compania Rio Tinto a anunțat luna trecută că Jean-Sebastian Jacques va pierde aproape 3 milioane de lire sterline din salariu, iar Salisbury și Niven vor pierde aproximativ 600.000 de lire sterline fiecare pentru distrugerea a două adăposturi din piatră din Juukan George, în statul de vest al Australiei, care a avut loc în luna mai.

Cu toate acestea, Salisbury a vândut acțiuni în valoare de peste 600.000 de lire sterline luna trecută.