Cautare
, Contributor

Transport |
|

Directorul executiv al Airbus se așteaptă la redresarea călătoriilor de afaceri cu avionul

Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a estimat că numărul pasagerilor transportați de companiile aeriene din întreaga lume va reveni abia în 2023 la nivelul la care era în 2019, înaintea pandemiei de Covid-19.
cabina avion

Directorul executiv al companiei Airbus, Guillaume Faury, se așteaptă ca, în cele din urmă, călătoriile aeriene de afaceri să revină la niveluri pre-pandemice, iar companiile aeriene să aloce același număr de locuri în clasa business ca înainte, a spus el într-un interviu publicat duminică, transmite Reuters.

Călătoriile aeriene rămân în continuare într-o situație de criză, în ciuda accelerării vaccinării în țările dezvoltate. În condițiile în care apelurile video au înlocuit în această perioadă întâlnirile în persoană, rămâne de văzut în ce măsură își vor reveni călătoriile de afaceri.

„Companiile și-au dat seama: la un moment dat, trebuie să-și întâlnească din nou, personal, clienții și furnizorii. La un moment dat, trebuie să fie la fața locului pentru a dezvolta produse sau pentru a construi fabrici”, a spus directorul Airbus într-un interviu acordat publicației elvețiene NZZ am Sonntag.

Întrebat despre numărul de zboruri în interes de afaceri pe care îl estimează în viitor, el a recunoscut că s-ar putea ca acest sector să nu-și revină complet așa repede.

„Poate că vor fi ceva mai puține. Un lucru îmi este clar însă: oamenii vor să zboare din nou”, a mai declarat Guillaume Faury.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii