FacebookTwitterLinkedIn

Eugen Suman lucrează de peste opt ani în publicitate și se alătură echipei Kubis după ce a acumulat experiență internațională pentru agențiile McCann Praga, Young & Rubicam Praga, JANDL Bratislava și freelancer la BBH și TAG din Londra. Acesta nu este la primul contact cu piața românească de publicitate, el fiind copywriter în trecut pentru agențiile Graffiti BBDO, Grey, Ex Aequo și Godmother.

Printre premiile obținute pentru proiectele în care a fost implicat se numără, în 2014, un bronz la PIAF pentru Lego, bronz la ADC* Global și shortlist la Cannes pentru Harley Davidson, bronz și argint la ADC* CZ Awards pentru Teatrul Național din Cehia și GE Money Bank, iar în 2013 a obținut trei Golden Drums și un Silver Drum pentru Lego, Radionet și Bratislava Zoo.

De asemenea, în 2012, Suman a obținut Argint la Epica Awards pentru Harley Davidson, shortlist la Cannes pentru campania Cărturești, Silver Effie pentru „Save Lives Foundation” și Gold Effie pentru campania „Don’t ignore me” în 2011.

Noul Director de Creație are în portofoliul său numeroase distincții, printre cele mai valoroase fiind locul doi pentru cel mai bun Director de Creație în Slovacia – 2013, iar în 2012 a fost desemnat al patrulea copywriter din lume conform Luerzer’s Archive.

Sub conducerea creativă a acestuia, în 2013, JANDL devine Agenția anului în Slovacia și este recunoscută la Golden Drum Festival ca fiind ce-a de a doua cea mai bună agenție independentă.

Eugen Suman revine în țară după o perioadă petrecută la Praga ca Director de Creație la McCann, perioadă în care a continuat să scrie literatură și a început să lucreze la un roman grafic.

„Dintotdeauna am avut nevoie de două lucruri pentru a face performanță: o agenție cu ambiții reale și susținere din partea conducerii acesteia. La Kubis le-am găsit pe amândouă, motiv pentru care am renunțat cu bucurie la viața de expat și la un oraș minunat, Praga, pentru a mă întoarce în București”, a declarat Eugen Suman.

La rândul său, Vlad Popovici, Managing Director la Kubis Interactive, a spus: „Suntem bucuroși că Eugen se alătură echipei Kubis. Este un creativ valoros, cu o bogată experiență internațională, iar noi suntem încântați că acum putem forma o echipă creativă care să devină cunoscută atât pe plan național, cât și internațional”.