Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Directorii prognozează creșteri în toate sectoarele economice

Crestere_Economica.jpg
Conform unui studiu al Institului Național de Statistică, patronii se așteaptă pentru trimestrul doi la creșteri în industria prelucrătoare, construcții, comerț și servicii. Statistica indică soldul conjunctural, obţinut ca diferenţă între procentajul celor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

Administratorii companiilor comerciale din industria prelucrătoare indică pentru următoarele trei luni o creştere ușoară a volumului producţiei (13%). Pentru unele activități se va înregistra o creștere în ceea ce privește estimarea producției de autovehicule de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor (35%), fabricarea produselor din tutun și fabricarea altor produse din minerale nemetalice(31%). Pentru prețurile produselor industriale se așteaptă la o creștere echilibrată  (6%). Numarul salariaților va cunoaște o stabilitate relativă, -1% pe totalul industriei prelucrătoare.

În sectorul de comerț cu amănuntul, patronii emit o tendință de creștere a activității economice (18%), și a volumului total al vânzărilor de mărfuri (23%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor va crește cu aproximativ (18%). Se constată o consecvență a numărului de angajați (1%), insă prețurile se vor mări (25%).

Pe segmentul construcțiilor patronii mizează pe majorarea volumului de producție (17%), pe o creștere moderată a stocului de contracte și comenzi (10%), a prețurilor (7%), însă se așteaptă la o relativă stabilitate a numărului de salariați (5%).

În ceea ce privește domeniul serviciilor cifra de afaceri va cunoaște o creștere temperată (11%), și se observă o stabilitate relativă a numărului de angajați (4%), iar prețurile de vânzare și de facturare vor cunoaște un avans ponderat (8%).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii