FacebookTwitterLinkedIn

Administratorii companiilor comerciale din industria prelucrătoare indică pentru următoarele trei luni o creştere ușoară a volumului producţiei (13%). Pentru unele activități se va înregistra o creștere în ceea ce privește estimarea producției de autovehicule de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor (35%), fabricarea produselor din tutun și fabricarea altor produse din minerale nemetalice(31%). Pentru prețurile produselor industriale se așteaptă la o creștere echilibrată  (6%). Numarul salariaților va cunoaște o stabilitate relativă, -1% pe totalul industriei prelucrătoare.

În sectorul de comerț cu amănuntul, patronii emit o tendință de creștere a activității economice (18%), și a volumului total al vânzărilor de mărfuri (23%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor va crește cu aproximativ (18%). Se constată o consecvență a numărului de angajați (1%), insă prețurile se vor mări (25%).

Pe segmentul construcțiilor patronii mizează pe majorarea volumului de producție (17%), pe o creștere moderată a stocului de contracte și comenzi (10%), a prețurilor (7%), însă se așteaptă la o relativă stabilitate a numărului de salariați (5%).

În ceea ce privește domeniul serviciilor cifra de afaceri va cunoaște o creștere temperată (11%), și se observă o stabilitate relativă a numărului de angajați (4%), iar prețurile de vânzare și de facturare vor cunoaște un avans ponderat (8%).