Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Director OMS: Sistemul medical are dezechilibre serioase în lume

Numărul crescut al internărilor din ţările europene este îngrijorător, afirmă directorul Organizației Mondiale a Sănătății.
 aboneaza-te
COVID

Mike Ryan, director executiv al OMS, a menționat faptul că este prea devreme pentru a prezenta un bilanţ pozitiv al deceselor raportat la numărul de noi cazuri în comparaţie cu cele din primul val al pandemiei, potrivit The Guardian.

Trebuie să fim foarte precauţi în prezent în privinţa unor presupuneri legate de creşterea numărului de cazuri şi de decese. Acestea ar putea să se reconecteze foarte foarte rău şi foarte catastrofal dacă nu suntem foarte atenţi“, a mai afirmat Ryan. 

El a subliniat că “sistemul medical are serioase dezechilibre în lume”, pe care această pandemie le-a dezvăluit, scrie news.ro. 

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al organizaţiei, a vorbit în conferinţa de luni de la Geneva despre numărul mare de cazuri în special în Europa şi America. Tedros a avertizat şi în privinţa ideii de imunitate colectivă.

“Imunitatea colectivă împotriva vărsatului de vânt are nevoie ca 95% din populaţie să fie vaccinate, restul de 5% va fi protejată de faptul că această boală nu se va răspândi printre cei care sunt vaccinaţi. Cu alte cuvinte, imunitatea este obţinută prin protejarea oamenilor împotriva virusului, nu prin a-I expune. Niciodată imunitatea nu a fost folosită ca strategie pentru a răspunde la o epidemie, mai ales în cazul unei pandemii. Acest aspect este problematic din punct de vedere ştiinţific şi etic”, a declarat Tedros Adhanom  Ghebreyesus.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii