Cautare




, Contributor

500 miliardari |
|

Dinel Staicu

Dinel Staicu.jpg
Avere: 14 milioane de euro Vârstă: 54 de ani Reşedinţă: Dolj  Domenii: Imobiliare, bursă   

Fostul patron al FC Universitatea Craiova şi şeful cel mare de la SIF 5 (SIF Oltenia) face parte acum din cercul afaceriştilor încarceraţi. Dinel Staicu a fost acuzat şi condamnat la patru ani de închisoare într-un dosar de fraudă a Băncii Internaţionale a Religiilor, alături de Ion Popescu, fostul preşedinte al instituţiei financiare.

Prejudiciul adus a fost de aproximativ cinci milioane de euro. O parte din sumă a fost folosită de afaceristul din Craiova pentru a cumpăra acţiuni la SIF.În 2009 el a reuşit să se impună pentru un nou mandat la conducerea SIF Oltenia, societate pentru care avea planuri mari. Dinel Staicu voia să organizeze cât mai eficient compania listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) prin reducerea numărului de societăţi din portofoliu. Potrivit datelor BVB, SIF Oltenia avea în luna august o capitalizare de 189,3 milioane de euro, în uşoară creştere faţă de perioada similară a anului trecut, când capitalizarea societăţii era de 182,8 milioane de euro euro.

Dinel Staicu deţine aproximativ 5% din SIF Oltenia. Anul trecut, SIF 5 a înregistrat un profit de circa 44,3 milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii