Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

SportsMoney |
|

Dinamo este primul club de fotbal care a ieşit din insolvenţă

Tribunalul Bucureşti a decis închiderea procedurii de insolvenţă şi reintroducerea în circuitul economic a societății Dinamo 1948 SA, firmă care administrează clubul de fotbal din Liga I, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, administratorul judiciar Cătălin Dascăl.
 aboneaza-te
Dinamo

Clubul condus de Ionuţ Negoiţă a acoperit în totalitate datoriile istorice la începutul lunii martie, cu două luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanţă, pentru a putea participa în sezonul 2016-2017 în cupele europene. În acest sens, la termenul din 25 martie, SC FC Dinamo 1948 SA a solicitat închiderea procedurii de insolvenţă şi reinserţia societăţii în circuitul economic, însă ANAF a contestat planul de reorganizare.

Conform acestui plan, SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adică 4,48 la sută din suma aferentă masei credale, care se ridica la momentul intrării în insolvenţă la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.

VEZI BILANȚURILE FINANCIARE ALE CLUBURILOR DE FOTBAL DIN LIGA 1 ÎN 2014!

La 1 aprilie, judecătorul sindic a respins solicitarea societăţiii de ieşire din insolvenţă, stabilind continuarea procedurii. Decizia instanţei a survenit în urma contestaţiei formulate de ANAF la tabelul de creanţe în cadrul procedurii de reorganizare, care s-a aflat pe rol la Curtea de Apel.

ANAF a făcut două contestaţii, însă ambele au fost respinse de Curtea de Apel Bucureşti.

În prezent, mai sunt două cluburi din Liga 1 care se află în insolvență: CFR Cluj şi Petrolul Ploiești.

CITEȘTE: „CINE MAI ARE NEVOIE DE TVR?”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii