„Scenariul ăsta nu-l văd posibil, nu ne mai putem întoarce la sălile de clasă pline cu 30 și ceva de elevi. Este clar că trebuie să luăm măsuri de la toamnă, în așa fel încât să reducem numărul de copii la clasă”, a spus Monica Anisie.
Cursurile se vor desfășura parțial online, iar pentru asta guvernul a alocat 150 mil. lei pentru achiziția de tablete pentru elevii din medii defavorizate, a mai spus ministrul. Ministerul Educației și Cercetării pregătește, de asemenea, ghiduri metodologice și cursuri de formare pentru ca profesorii să se familiarizeze cu predarea online.
Cu mai puțin de o lună înaintea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat, Monica Anisie a vorbit și despre situația în care un elev are în ziua examenului temperatura mai mare de 37,3.
„Dacă reprezentanții Ministerului Sănătății spun că, dacă se depășește temperatura de 37,3, este bine să nu intre în școală elevul sau un cadru didactic, cred că trebuie să respectăm aceste reguli. Am primit recomandări cu privire la măsurile necesare redeschiderii creșelor, after-school-urilor, căminelor și aici e prevăzut clar că acele persoane care au temperatura înregistrată de 37,3, se recomandă reluarea măsurării temperaturii după o perioadă de 2-5 minute”, a spus ministrul.
„Ne-am gândit că s-ar putea să existe o sală de clasă pentru acei elevi care doresc să intre la examen și să fie izolați de toți ceilalți, să susțină probele, sau pot da proba mai târziu, cu subiectul de rezervă, cum de altfel s-a mai întâmplat și în anii trecuți”.
O procedură specială va fi făcută și pentru elevii aflați în carantină sau izolare și pentru cei testați pozitiv pentru COVID-19.