FacebookTwitterLinkedIn

Warren Buffett, din nou pe locul doi, a avut cel mai mare câștig din listă, averea sa crescând cu 12,5 miliarde de dolari. Acțiunile în creștere ale Facebook i-au crescut averea lui Mark Zuckerberg cu 9,6 miliarde de dolari și l-au readus în top 20.  Carl Ichan nu a reușit să împiedice Dell să devină o entitate privată, dar a avut un an grozav și s-a întors în top 20 pentru prima dată de când l-a prăsit în 2008.

Cel care a câștigat cel mai mult din punct de vedere procentual a fost David Duduffield, de la Workday, a cărui avere s-a triplat, ajungând la 6,4 miliarde de dolari, și chiar în spatele lui din punct de vedere procentual a apărut antreprenorul Elon Musk, care acum valorează 6,7 miliarde de dolari și ocupă locul 61.

La cinci ani după ce criza financiară a prăbușit averile multor miliardari din America și din jurul lumii, grupul celor bogați a recuperat într-un final tot ceea ce a pierdut. Cei 400 cei mai bogați americani valorează puțin peste 2 trilioane de dolari, sumă aproape echivalentă cu PIB-ul Rusiei. Este cu 300 de miliarde de dolari mai mult decât anul trecut și mai mult decât dublu față de deceniul trecut. Valoarea medie a membrilor listei este de uluitoarea sumă de 5 miliarde de dolari, cu 800 de milioane mai mult decât anul trecut și, de asemenea, un record. Cea mai mică avere necesară pentru a intra în lista celor 400 a fost de 1,3 miliarde de dolari. Ultima dată când a fost atât de ridicată a fost în 2007 și în 2008, înainte ca valoarea proprietăților și a bursei să înceapă să scadă. Pentru că ștacheta este atât de ridicată, 61 din miliardarii americani nu au mai intrat în top.

În imagini: Cei mai bogați oameni din America