FacebookTwitterLinkedIn

În Texas, cele mai multe cazuri de coronavirus din ultima vreme s-au înregistrat în rândul tinerilor sub 30 de ani, relatează CNN, și asta din cauza nerespectării distanțării sociale atunci când se întâlnesc în oraș.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a declarat că era de așteptat o astfel de evoluție. Tinerii contractează virusul,  apoi îi infectează pe cei cu care vin în contact.

În Florida, numărul de cazuri a depășit luni pragul de 100.000 îmbolnăviri. Numai sâmbătă au fost raportate 4.049 de cazuri noi, iar experții se așteaptă ca statul să devină următorul epicentru COVID-19 din Statele Unite.

În California, numărul persoane cu coronavirus spitalizate este cel mai mare de la începutul pandemiei, cu un număr record de îmbolnăviri înregistrate 3 zile consecutiv.

„E ca o pădure cuprinsă de incendiu și nu cred că flăcările se vor domoli”, a declarat pentru NBC Michael Osterholm, directorul Centrului de politici și cercetare a bolilor infecțioase al Universității Minnesota. „Nu cred că vom avea un al 2-lea sau un al 3-lea val. Cred că vom trece printr-o perioadă prelungită și extrem de dificilă în care virusul se va extinde cu repeziciune”.