Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Din ce au făcut bani cei mai tineri miliardari americani

IT-ul şi tehnologia rămân domeniile cele mai profitabile pentru cei mai tineri miliardari americani (cel puţin pentru primii zece), potrivit noului top lansat de Forbes SUA. De la aplicaţia WhatsApp, la camerele mobile GoPro, cele mai profitabile produse sunt creaţia unor americani sub 40 de ani, ajunşi acum miliardari datorită ideilor lor  inspirate lor şi datorită echipelor lor.
tineri milionari bogati

Mark Zuckerberg (30 de ani), fondator şi CEO Facebook, rămâne cel mai celebru dintre ei şi cel mai bogat. În februarie, Facebook a surprins lumea tehnologiei, achiziţionând aplicaţia de mesagerie mobilă WhatsApp cu 19 milioare de dolari. O lună mai târziu, a anunţat o nouă achiziţie, în valoare de 2 miliarde de dolari – compania Oculus VR, specializată în realitate virtuală. Valoarea Facebook la bursă a crescut, adăugând 15 milioane de dolari averii lui Zuckerberg numai anul trecut.

Vezi galeria foto cu cei mai tineri milionari americani din IT / tehnologie

Dustin Moskovitz (30 de ani), coleg de cameră cu Mark Zuckerberg la Harvard şi cel de-al treilea angajat de la Facebook, are acum o avere de 8.1 miliarde de dolari. El a părăsit reţeaua socială în 2008 pentru a-şi demara propriul proiect software, Asana. El şi soţia lui, o fostă jurnalistă de pe Wall Street, şi-au dedicat timpul pentru Good Ventures, care a militat pentru cauze precum eradicarea malariei şi egalitatea mariajului.

Jan Koum (38 de ani) este cel care a fondat în 2009 WhatsApp, în prezent cea mai mare companie de servicii mobile din lume, cu 600 milioane utilizatori, achiziţionată de Facebook cu 19 miliarde de dolari în februarie. Averea lui Koum a fost estimată la 7.6 miliarde de dolari. Născut în Ucraina, Jan Koum şi mama sa au imigrat în California când el avea 16 ani şi au obţinut un apartament prin asistenţă guvernamentală. Ea a avea grijă de copii, iar el mătura podelele pentru a-şi câştiga existenţa. Ulterior, a lucrat ca inginer de securitate şi infrastructură pentru Yahoo.

Află din ediţia 2014 a topului Forbes Romania cine sunt miliardarii români din acest an

Vezi aici portretul miliardarului român 

Sean Parker (34 de ani) are o avere de 3 miliarde $, fiind cofondatorul Napster şi preşedintele Facebook. În aprilie, el a fondat Brigade Media, un startup care vrea să valorifice tehnologia pentru a spori împlicarea civică. Este încă partener Spotify şi coordonează activitatea Airtime.

Robert Pera (36 de ani), a plecat de la Apple pentru a fonda Ubiquiti, o companie axată pe software şi tehnologia sistemelor comunicaţionale în pieţele emergente. El a devenit miliardar la 34 de ani şi are o avere de 2.8 miliarde $.

Jack Dorsey are 37 de  ani şi o avere de 2,7 miliarde $ şi este cunoscut drept co-fondator al Twitter. Atenţia lui este acum focusată pe Square, aplicaţia de plăţi mobile pe care a fondat-o şi care a poate transforma orice smartphone într-un terminal de procesare a cardurilor de credit. Compania este evaluată la 5 miliarde de dolari, Dorsey securizând finanşarea unor bănci de pe Wall Street. Maseur certificat, Dorsey a renunţat la Universitatea din New York în 1999 şi obişnuia să meargă la concerte punk în tinereţe.

Nick Woodman (39 de ani) fonda în 2002 o companie care producea o cameră video mobilă, uşoară: GoPro. Creşterea pe piaţa bursieră a dus la triplarea valorii GoPro într-un an. Woodman a construit primul prototip de cameră cu ajutorul maşinii de cusut a mamei sale şi cu o maşină de găurit. În 2004, Woodman a lansat prima sa cameră video şi a mers în diferite magazine de surf pentru a încerca să o vândă. Astăzi, cumpărătorii GoPro folosesc dispozitivele ataşate de căşti de protecţie, biciclete, plăci de surf sau echipamente de scufundări. Anul acesta, GoPro estimează un profit de 1,2 miliarde de dolari, iar averea lui Woodman se ridică la 3,9 miliarde de dolari.

Cel mai tânăr miliardar american, Evan Spiegel (24 de ani) este CEO Snapchat, compania pe care a co-fondat-o în 2011. Aplicatia Snapchat e folosită de 100 de milioane de oameni lunar, iar compania e evaluată de 10 miliarde de dolari.

Vezi aici cei mai bogaţi americani in 2014

 

Traducere: Şerban Lupu

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii