FacebookTwitterLinkedIn

Topul de anul acesta are un număr record de 290 de nou intraţi, în ciuda războaielor şi crizelor mondiale. Aproape 25% dintre ei (71 de miliardari) provin din China, iar SUA, India şi Germania sunt pe următoarele locuri.

Cel mai celebru nume nou din topul nou-veniţilor este Michael Jordan, cel mai mare jucător de baschet din toate timpurile. Averea sa este estimată la 1,3 miliarde de dolari, iar câştigurile sale provin în mare parte din sponsorizările Nike. El este şi proprietar al echipei de NBA Charlotte Hornets.

Vezi aici topul Forbes al miliardarilor lumii

Silicon Valley rămâne o sursă importantă a noilor averi: Garrett Camp, Travis Kalanick fondatorii Uber, şi Ryan Graves, vicepreşedintele companiei. Peste 4 miliarde de dolari au fost investiti în compania care valorează acum 41.2 miliarde dolari. Camp şi Kalanick au averi estimate la 5.3 miliarde dolari, iar Graves, 1.4 miliarde. Uber este platforma de ride-sharing care şi-a anunţat recent intrarea şi in România.

Fondatorii unui site de închirieri de locuinţe de vacanţă între particulari ( după modelul unei reţele sociale), Airbnb, sunt de asemenea nou intraţi in topul miliardarilor. Brian Chesky, Nathan Blecharczyk şi Joe Gebbia au câte 1.9 miliarde.

Cei mai tineri nou-intraţi sunt Bobby Murphy şi Evan Spiegel, fondatorii Snapchat care au refuzat in 2013 suma de 3 mld oferită de Mark Zuckerberg pentru companie.  Cei doi au acum averi de 1.5 miliarde fiecare.