Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bunuri de consum |
|

Din cauza crizei, crescătorii de păsări din România cer eliminarea taxelor de raft pentru producători

Solicitările crescătorilor de păsări din România adresate ministrului Agriculturii sunt legate de activarea măsurii de bunăstare în sector, compensarea TVA la producător cu datoriile pe care aceștia le au la bugetul de stat și eliminarea taxelor pe care le plătesc supermarketurilor, cel puțin în perioadele de criză, informează Agerpres.
ferma pui

„Prețul cerealelor a început să crească destul de mult, furajele s-au scumpit deja, iar prețurile noastre la poarta fermei sunt mai mici cu un leu decât cele de anul trecut. Anul trecut, în aceași perioadă, vindeam cu 7,76 lei kilogramul de carcasă la poarta fermei, iar anul acesta vindem cu 6,76 lei. La același preț în galantar, minus 12% reducerea de TVA, noi vindem cu un leu mai puțin. Acest lucru înseamnă că, cei care distribuie, care vând produsul nostru, câștigă acel leu plus taxele pe care le încasează: pe raft, pe promovare și așa mai departe”, a spus Ilie Van, șeful Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) în Comisia de Agricultură din Camera Deputaților, potrivit Agerpres.

În acest context, șeful UCPR a propus ca, cel puțin în perioadele de criză, taxele pe care producătorii le plătesc către supermarketuri să fie eliminate. „Așa cum am spus, vindem cu un leu mai puțin kilogramul de carcasă la poarta fermei și suntem într-o situație gravă din punct de vedere financiar, iar leul acesta se duce în profitul supermarketurilor. Pe lângă acest leu, comerciantul mai ia și taxa de raft, taxa de promovare și tot felul de alte taxe. Propun ca în perioadele de criză, așa cum este cea pe care o traversăm cu Rusia și cum vor mai fi și altele, să nu mai plătim aceste taxe către supermarketuri”, a mai spus Ilie Van.

UCPR a fost creată în 1993 și are în prezent peste 300 de membri, societăți comerciale.

CITEȘTE ȘI

Agricola a înregistrat o cifră de afaceri de 135 mil. lei în T1

Ioan Popa, Transavia: Prioritatea companiei în 2014, stingerea creditelor bancare

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii