Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Din 2 august, românii vor putea opta pentru cartea de identitate electronică

Românii vor putea opta de la începutul lunii august 2021 pentru cartea de identitate electronică. Noile documente vor fi mai sigure și respectă standardele internaționale în materie de protecție a datelor personale, informează RADOR.
populatie

Cartea de identitate electronică va avea mărimea unui card bancar și va conține, între altele, datele cu caracter personal care se regăsesc și pe cartea de identitate simplă, plus data nașterii și semnătura olografă.

Documentul mai conține și informații în format electronic, cum ar fi numele părinților titularului, un certificat pentru semnătura electronică, datele biometrice – constând în imaginea facială – și, după caz, amprente.

Actul va fi disponibil din 2 august, România fiind obligată de un regulament al Uniunii Europene să-l emită de la această dată, iar deținătorii îl vor putea folosi ca document de călătorie.

Cartea electronică de identitate va permite titularului autentificarea în sisteme informatice ale Ministerului de Interne, ale administrației publice și utilizarea semnăturii electronice. Totodată, documentul va înlocui cardul național de asigurări sociale de sănătate, notează RADOR.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii