Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Summer Plans 2021 |
|

Dimitris Raptis, CEO Globalworth Group: “Credem că sectorul de birouri va ieși un câștigător al pandemiei, asimilând în mod organic acest proces de tranziție reprezentat de ecosistemul flexibil de muncă”

Dacă în alte veri tema principală de discuții din comunitatea de business viza rutina și destinațiile de vacanță, de această dată, Forbes România i-a provocat pe cei mai cunoscuți jucători din mediul de afaceri local să răspundă unui scurt chestionar, într-un context special, în care vara lui 2021 ar trebui să reprezinte o așteptată revenire la (noua) normalitate.
Dimitris Raptis

Vacanță pentru business

Business-ul Globalworth nu va intra în vacanță, ci va fi chiar mai activ, deoarece chiriașii noștri se întorc la birou, ceea ce presupune un efort susținut pentru pregătirea spațiilor. În schimb, angajații Globalworth decid perioada propriilor concedii și noi îi încurajăm să facă acest pas, deoarece 2020 a fost un an cu multă presiune, multă tensiune și multă incertitudine. Așadar, credem că pauzele de relaxare fac mult bine, mai ales după perioada în care restricțiile au interzis călătoriile. Ne continuăm activitatea în mod susținut, având grijă ca fiecare dintre noi să își respecte concediile și timpul liber. Este o normalitate pe care am așteptat-o prea mult timp pentru a nu ne bucura de ea corespunzător.

Certitudini și predictibilitate

Da, și pentru industria noastră, cea a pieței de birouri, a fost un an și jumătate dictat de incertitudine. Din vara acestui an, datorită programului de vaccinare în curs, a relaxării treptate a anumitor măsuri luate de autorități pentru a minimiza impactul pandemiei COVID-19 și a dorinței tot mai mare a corporațiilor și a angajaților de a se întoarce la birou, avem o creștere treptată a ratelor de ocupare în clădirile Globalworth. În ultimele săptămâni, am înregistrat creșteri săptămânale de 4% în ocuparea fizică a portofoliului nostru din România, ceea ce ne indică un prim element clar/ predictibil al revenirii la normal. Chiar dacă în acest punct se face transferul de la work from home la modul de muncă hibrid, putem prezice un trend al acomodării la noua normalitate.

Oamenii se întorc la birou, treptat, în ture, oscilând munca de acasă cu zilele petrecute împreună cu echipa la sediul companiei, tendința fiind aceea de a crește prezența fizică, cea care ne-a lipsit atât de tare. Revedem oameni la cafenelele de la parterul clădirilor, revedem oameni în spațiile comune, asistăm din nou la mici grupuri care merg în pauza de prânz, socializează, râd, zâmbesc și interacționează după ședințe. Este foarte plăcut să simțim din nou prezența comunității, prezența umană, prezența normalității.

Îngrijorări

În ceea ce privește sectorul în sine, nu există griji majore, căci rămânem optimiști legat de viitor și credem că sectorul de birouri va ieși un câștigător al pandemiei, asimilând în mod organic acest proces de tranziție reprezentat de ecosistemul flexibil/ hibrid de muncă. Companiile consideră că mediul de birou crește eficiența, stimulează evoluția carierei, încurajează creativitatea, inovația și susține relațiile și cultura corporativă, care sunt esențiale pentru dezvoltarea continuă a unui business sustenabil.

Îngrijorarea noastră ca business, dar mai ales a noastră ca umanitate, este aceea a unui nou val COVID-19. Această probabilitate există, sperăm noi cu un procent de probabilitate redus. Avem speranțe că ce a fost mai greu a trecut și chiar dacă acest scenariu deloc de dorit va avea loc, deja am mai trecut prin asta, știm să gestionăm mai bine, avem încredere că vaccinul odată creat va putea înainta spre forme avansate mai rapid. Acestea sunt momentan doar scenarii pe care sunt convins că ni le proiectăm cu toții în minte, însă sperăm că un nou val să nu se mai producă sau dacă se va produce, el va răsuna mai stins, căci și noi ne-am clădit o anduranță solidă.

Planuri de business

În ceea ce ne privește, acest an este dedicat revenirii la birou. A fost o perioadă grea pentru noi toți și ceea ce ne-a lipsit cel mai tare este interacțiunea umană. Viața de birou nu este doar despre muncă, ci și despre a face parte dintr-o comunitate. Și abia după ce am început să lucrăm de acasă am înțeles cu adevărat importanța acestei apartenențe. Ne bucurăm să asistăm la întoarcea comunității noastre de business, iar noi am ales să o întâmpinăm prin campania OFFICE RENAISSANCE. Având ca principală inspirație operele lui Michelangelo si Leonardo da Vinci, am dorit să subliniem această renaștere a vieții (de birou), această regăsire, această conexiune care ne-a lipsit atât de tare. În materie de business, vom continua să promovăm și să întărim zona noastră de office, precum și să extindem activitatea de logistică și industrie ușoară, activitate încorporată în sub-brand-ul dedicat: Globalworth Industrial.

Vacanță în țară sau străinătate

Plec în vacanță alături de familia mea în Grecia, țara natală. Este un concediu mult așteptat, după o perioadă încărcată pentru noi toți. Un concediu în care ne vom bucura cu toții că putem călători și că îi putem îmbrățișa fără emoții pe cei dragi.

 

Despre cum își vor petrece vara liderii din diferite industrii regăsiți în următoarea ediție a Forbes România, care va apărea pe piață la finalul lunii iulie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii