Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Dimitrie Sturdza

IMG_8451.jpg
Avere: 220 milioane de euro Vârsta: 72 de ani Reşedinţă: Elveţia Domenii: cosmetice, imobiliare

Parfumurile! O încântare pentru orice femeie şi un business pe plus pentru acei manageri care au ales să facă din criză o oportunitate. Principele Dimitrie Sturdza, descendent al unei familii de seamă din Moldova (doi dintre strămoşii săi au fost domnitori), este unul dintre acei proprietari de companii cosmetice care au profitat de anul 2009 pentru a-şi creşte afacerile. Déesse, firma pe care acesta a înfiinţat-o în Elveţia (ţara sa adoptivă), a ajuns anul trecut la afaceri mai mari de 60 milioane de euro. Cosmeticele fabricate în Oetwil am See (o localitate micuţă din Elveţia, unde se află laboratoarele companiei de cosmetice) s-au vândut cu 20% mai bine în 2009 faţă de 2008.

Meritul principal îi revine prinţului Ştefan, fiul lui Dimitrie Sturdza, pe care acesta din urmă îl pregăteşte să îi preia locul la cârma firmei. El a reuşit să înzecească numărul tuturor colaboratorilor firmei (la peste 12.000) în cele cinci ţări în care sunt vândute produsele Déesse, respectiv în Elveţia, Germania, Franţa, Austria şi România. În ţara noastră, Alina Pantazi- Sturdza, nepoata principelui, este directoarea filialei locale. Firma Déesse deţine pe piaţa românească o cotă de circa 10-11% în domeniul vânzărilor directe de produse cosmetice. Deşi concurează într-un domeniu dominat de Amway, Oriflame şi Avon, produsele Déesse se plasează pe o scară calitativă similară celor distribuite sub brandul Estée Lauder, potrivit declaraţiilor familiei Sturdza.

Fiecare dintre cei 12.000 de colaboratori, care de obicei mai au şi alte joburi, câştigă, de regulă, peste 500 de euro pe lună. În România, venitul mediu al unui colaborator, majoritatea femei, este de 500-600 de euro. Cele mai mari câştiguri din reţeaua de distribuitori Déesse ajung la 10.000-15.000 de euro pe lună.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii