Cautare
, Contributor

IT |
|

Digitalizarea ar putea aduce României 50 de miliarde de euro la PIB în 10 ani

Economia digitală românească ar putea atinge un procent de 20% din PIB în doar 10 ani, dacă România ar pune un accent mai mare pe tehnologie.  
 aboneaza-te
digitalizare

Potrivit unui studiu realizat de experţii de la Factory 4.0 şi Frames, economia digitală ar putea reprezenta cel puțin 20% din PIB, în 2030.

Mai exact, poate fi considerată un plus de aproximativ 50 de miliarde de euro la Produsul Intern Brut, dacă România s-ar concentra pe accelerarea digitalizării trecerea la o economie bazată pe tehnologie.

Pandemia de COVID 19 a restartat modul în care sunt percepute activitățile economice. În contextul shut-down-ului economic din primăvară și a măsurilor de distanțare socială, mediul economic a fost, practic, forțat să facă pasul spre digitalizarea activității. În acest context, prin schimbarea paradigmelor economice, România are șansa nesperată de a arde etapele și de a crește economic semnificativ, prin tehnologie și digitalizare’’, arată datele studiului.

Această reformă economică este necesară în contextul crizei de pe piața resurselor umane. Peste 1 milion de locuri de muncă ar putea fi create în acest sector.

Studiul arată că, între 2016 și 2019, economia digitală românească a înregistrat un ritm de creștere de aproape cinci ori mai rapid decât cele din principalele economii europene. În 2016, economia digitală reprezenta 6,9% din PIB, echivalentul a 12 miliarde de euro, peste media CEE de 6,5%.

În 2020, pe fondul crizei economice generate de pandemie, firmele românești din business-ul tehnologic ar putea raporta cifre similare cu cele de anul trecut, însă în 2021, se va observa o creștere economică.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii