FacebookTwitterLinkedIn

Oferta Publică Inițială (IPO) a inclus peste 23,9 milioane de acțiuni, reprezentând 25,6% din companiei și fiind vândute la un preț mediu de aproape 40 de lei.

Serghei Bulgac, CEO-ul Digi Communications, a confirmat că BERD este unul dintre noii acționari, dar nu a putut menționa procentul instituției financiare.

Valoarea totală a capitalizării companiilor listate pe piața reglementată a BVB a depășit 20 de miliarde de euro, odată cu listarea Digi, a anunțat Lucian Anghel, președintele BVB, cu ocazia acestei listării:

„Piața de capital din România stabilește noi recorduri și face pași rapizi spre un nou statut devenind astfel mai atractivă, atât pentru companiile care vor să se listeze, cât și pentru investitorii care vor să-și diversifice portofoliu sau să facă primul pas spre piața de capital. Suntem convinși că listarea Digi va îndemna și alte companii antreprenoriale să urmeze acest model și să se listeze la bursă pentru accesul la capitalul oferit de investitori atât de necesari dezvoltării într-un mediu economic extrem de competitiv la nivel local și internațional”.

Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, a adăugat că intrarea pe bursa de la București a companiilor din sectoare economice tot mai diverse și dinamice arată gradul de diversificare și de modernizare a pieței de capital românești.

Cu randamente de peste 16%, în doar patru luni, România este piața cu una dintre cele mai mari creșteri din Europa în acest an”, a precizat Sobolewski.

Capitalul social subscris al companiei este compus din 65,75 milioane de acțiuni de Clasă A, cu o valoare nominală de 0,1 euro, și din 34,24 milioane de acțiuni de Clasă B, cu o valoare nominală de 0,01 euro.