FacebookTwitterLinkedIn

Digi Communications a realizat tranzacția prin intermediul filialei sale din Ungaria, DIGI Tavkozlesi es Szolgaltato Kft. (Digi HU)

Invitel Tavkozlesi era controlat de China Central and Eastern Europe Investment Co-operation Fund SCS SICAV-SIF, administrat de Luxembourg Investment Solutions S.A. și asistat de CEE Equity Partners. Chinezii controlau Invitel prin companiile Ilford Holding Kft. și Invitel Technocom Tavkozlesi Kft. 

Finalizarea tranzacției este preconizată pentru data de 14 martie 2018. Tranzacția trebuie aprobată de Autoritatea Maghiară din Domeniul Concurenței (în maghiară: Gazdasagi Versenyhivatal).

Invitel Tavkozlesi face parte din Grupul Invitel, fiind prezent pe această piață de peste 20 de ani. Cifra de afaceri a companiei a fost anul trecut de aproximativ 85 de milioane de euro, iar EBITDA de 23,2 milioane de euro, pe baza pro-formă, fiind divizată la mijlocul anului trecutLa data de 31 mai 2017, Invitel Tavkozlesi avea 691.664 de clienți pentru serviciile de televiziune prin cablu, internet fix și telefonie fixă.

Invitech Solutions, societatea din cadrul grupului Invitel ce oferă servicii de telecomunicații clienților din segmentul business, nu este inclusă în tranzacție. Dar această companie va continua colaborarea cu Digi HU

Contractele de servicii reciproce cu Invitech Solutions vor fi încheiate pe o perioadă de cel puțin zece ani, calculați după finalizarea tranzacției. Valoarea totală minimă a acestora se ridică la aproximativ 91,6 milioane de euro, în cazul obligaților de plată ale Digi HU, și 16,4 milioane de euro pentru Invitech Solutions.