FacebookTwitterLinkedIn

Ca și în ianuarie 2019, Digi Net a păstrat viteza de 4,39 Mbps, în vreme ce Next Gen, pe locul al doilea a înregistrat o viteză mai mică în februarie, de 4,27 Mbps față de 4.28 în ianuarie, iar UPC, pe locul al treilea, o viteză mai mare în februarie, de 4,19 Mbps față de 4,18 în ianuarie, notează Media Expres.

Ceilalți trei mari furnizori de internet listați de Netflix, Telekom, Orange și Vodafone, au fost măsurați cu sub 4 Mbps în februarie, respectiv 3,88, 3,65 și 2,88 Mbps, Vodafone care se pregătește să preia rețeaua UPC de cablu și fibră optică înregistrând cea mai mare scădere, de la 2,93 Mbps în ianuarie 2019.

Dintre toți operatorii, Vodafone este în prezent singua companie care oferă internet doar prin linii telefonice fixe (DSL) sau mobile, restul companiilor având în exploatare rețele de fibră optică și, doar în cazul UPC, cablu coaxial.

Netflix oferă clasamentul pentru România din iulie 2017, răstimp în care Digi s-a clasat fără excepție pe locul întâi, secondat alternativ de UPC și NextGen.

Indicele de viteză al ISP-urilor realizat de Netflix indică media bitrate-ului pentru conținutul Netflix transmis către abonații serviciului în decursul unei luni în “Prime Time”. Vitezele sunt măsurate prin toate dispozitivele disponibile pentru utilizatorii finali, din care însă sunt excluse „un număr mic de dispozitive” pentru care nu poate fi calculată viteza cu exactitate, cât și streamingul prin intermediul rețelelor mobile care este exceptat de la măsurători.

Viteza indicată în tabelul Netflix nu reprezintă o măsură a capacității maxime sau a volumului maxim de date furnizat de către un operator.