FacebookTwitterLinkedIn

Valérie Messika este fiica André Messika, mare comerciant de diamante, a cărui pasiune pentru pietrele prețioase s-a transmis și către urmașii săi – fiul, Ilan, lucrează în cadrul firmei sale care tranzacționează doar diamante certificate „conflict-free”. Valérie, după mai mulți ani în care a învățat toate tainele diamantelor, și-a fondat propriul brand de bijuterii, Messika. Un brand frumos, elegant, cool, exclusivist, inspirat de Paris, de un stil de viață modern, dar în care timpul de a te bucura joacă un rol important.

„Diamantele sunt rădăcinile mele. Când am pornit pe propriul meu drum cu brandul de bijuterii, mi-am dorit ca diamantele să fie pentru fiecare zi și nu doar pentru momentele cele mai importante ale unui cuplu. Am vrut ceva cool, casual și ușor de purtat”, spune Valérie.

Messika a împlinit anul acesta 12 ani, iar Valérie a creat până acum nu mai puțin de 6.000 de piese, fiind singura femeie de afaceri din Franța care are propria sa casă de bijuterii. În 2005, cu ocazia primului deceniu Messika, Valérie a inaugurat și spațiul High Jewellery Atelier, marcând ocazia și cu prezentarea a zece colecții haute joaillerie, toate bazate pe diamante, evident.

Colecția mea preferată Messika este și cea mai veche – Move, lansată în 2005. Brățările, inelele sau cerceii se disting prin diamantele mobile, care alunecă ușor, fără efort, de-a lungul sau în jurul bijuteriei. De mare efect este și brățara Move full pave, care, cumva, pune și mai mult în valoare cele trei diamante mobile. Îmi place mult și semnificația acestor trei diamante – dragostea de ieri, de azi și de mâine, aceeași.

Citește și Chopard diamonds are forever – UP by Forbes

Angel este o colecție inspirată de îngeri, iar aripile cu diamante sunt în același timp elegante și eterice.

My Twin mizează pe teoria că, întotdeauna, contrastele se atrag, astfel încât piesele aduc împreună două tăieturi celebre de diamante: smarald și pară. Curbele sinuoase, rotunjimile și senzualitatea diamantului pară sunt alăturate geometriei puternice a smaraldului. Inelul și brățara sunt preferatele mele, pentru că acolo cele două diamante aproape se ating, iar contrastul este cu atât mai puternic.

Anul trecut, Messika a lansat campania 2016-2017, în centrul căreia se află top-modelul român Andreea Diaconu, care personifică femeia modernă, veselă, profundă, senzuală.