FacebookTwitterLinkedIn
Vacheron Constantin (4)

Vacheron Constantin este numele din spatele celor mai recente creații mecanice de damă – atât haute horlogerie, cât și haute joaillerie, care au debutat recent la salonul Watches & Wonders, din Hong Kong. Unul dintre aceste modele este Malte High Jewellery Small Model o piesă superbă din colecția Malte, lansată în 1912, când casa și-a propus să creeze și altceva în afară de eternele ceasuri de buzunar rotunde.

Așa s-a născut forma tonneau din colecția Malte, iar în această toamnă Vacheron a lansat un ceas pavat cu 260 de diamante în formă baghetă (circa 10,40 carate), dotat cu un superb mecanism – Calibrul 1400 (mecanic cu remontaj manual).

Carcasa este o minune de giuvaer, rezultatul a peste 100 de muncă a maestrului care reușește montura invizibilă (diamantele acoperă fiecare milimetru din carcasă), dar și catarama este ornată cu 12 diamante baghetă. După părerea mea, calibrul este însă adevărata bijuterie și, din fericire, este vizibil prin capacul transparent al carcasei cu dimensiuni minione.

Vacheron Constantin (26)

Un alt model haute joaillerie lansat în cadrul aceluiași salon este Traditionnelle High Jewellery. Există două variante de dimensiune, 40 si 35 de milimetri. Prima este dotată cu Calibrul 4400, iar a doua cu Calibrul 1400, ambele mecanice cu remontaj manual, vizibile prin capacul transparent. Diamantele sunt de asemenea aranjate în montură invizibilă – 846 diamante baghetă (aproximativ 56,10 carate) pentru modelul de 40 milimetri. Probabil pentru a admira mai bine montura invizibilă, modelul este livrat la pachet cu o lupă, astfel încât posesoarea poate să se bucure de perfecțiunea diamantelor.

Vacheron Constantin (11)

Încheiem această trecere în revistă (destul de succintă deoarece vom reveni cu un material mai amplu după ce vom admira ceasurile „live“, la Salonul de la Geneva) cu un model minunat, tot de damă – Traditionnelle Moon Phase and Power Reserve Small Model. Vacheron este unul dintre brandurile de orologerie de top care are o tradiție și o expertiză de invidiat în domeniul ceasurilor feminine – de la începutul secolului 19, când manufactura a început să realizeze primele ceasuri de buzunar pentru doamne.

Au urmat două secole de creații minunate, culminând acum cu noul Traditionnelle care include și fazele lunii, pe lângă diamante și un superb cadran de sidef. Luna astronomică evidențiată pe cadran are nevoie de corecție la fiecare 122 de ani.

Alte funcții ale modelului includ ore, minute, secunda periferică, precum și un indicator al rezervei de funcționare de 40 de ore. Carcasa de 36mm, din aur alb sau roz, este înconjurată de de diamante, iar capacul transparent dezvăluie Calibrul mecanic clasic 1410, care poartă Hallmark of Geneva, garantul unei calități perfecte, precum și al unor finisaje manuale extraordinare. Modelul are 81 de diamante – 80 pe carcasă și unul pe coroană.