FacebookTwitterLinkedIn

„Despre cât de interesat este (n.red. – este Immochan de România și investitorii, în general), răspunsul îl avem, foarte simplu și în câteva cuvinte, dacă scoatem capul pe geam aici la Intercontinental și ne uităm la blocurile din jurul nostru. Noi «avem de dat cu var» pe blocuri în România vreo 30 de ani. Asta vă vorbește despre oportunitate. Singura schimbare între 2007 și 2018 este legată de capacitatea fiecăruia de a face business sustenabil. S-au cam terminat tunurile. Cum spunea și domnul Doicescu, dacă ai curajul să-ți construiești o firmă în 27 de ani și s-o lași moștenire feciorului, înseamnă să construiești sustenabil. Dacă vrei să vii, din postura de investitor român sau străin, să plasezi niște bani, pe care să îi scoți la prima adiere a vântului, s-a cam terminat. Oamenii care vor să investească în România au norocul să găsească o țară care se dezvoltă și care trebuie să se dezvolte, în următorii 50 de ani”, a subliniat Diaconu, în cadrul Galei Forbes Best Office Buildings 2018, din seara zilei de 26 februarie, unde Immochan a fost premiat, alături de Ascenta Management pentru cea mai mare tranzacție realizată pe segmentul de birouri, anul trecut.

În vara anului 2017, fondul de investiții Immochan a acceptat să achite 50 de milioane de euro pe proiectul Coresi Business Park, după ce preluase deja partea de retail a proiectului.

Gala Forbes Best Office Buildings 2018 a premiat cei mai buni dezvoltatori

Când pariază pe România, el ia în calcul și contextul geostrategic, plus că avem mult potențial nevalorificat.

Din perspectiva oportunității de țară, aș miza, ca investitor, toții bani pe România, mai ales într-un context geostrategic care este destul de delicat. România rămâne o oportunitate pentru cei care se uită din afară. Trebuie să ne vindem mai bine țara și să avem mai multă încredere noi în noi. Observ asta de multe ori în exterior: ne privesc cu ceilalți cu ochi mai buni decât ne privim noi între noi, ceea ce este ușor supărător”, a adăugat Diaconu.

De asemenea, pe lângă încredere, noi românii trebuie să învățăm să colaborăm mai mult între noi, propune vehement CEO-ul Immochan:

„Ne uitam la faptul că, în 2018, noi, ca țară, avem un motiv important să ne sărbătorim: Centenarul. Citeam, recent, că o națiune se confirmă după ce împlinește 100 de ani. Iată că a venit momentul să ne confirmăm și noi ca nație. M-aș bucura foarte mult dacă o prima provocare pe care am accepta-o cu toții ar fi aceea să oprim, odată pentru totdeauna, «războiul acesta fratricid», care durează cam de 30 de ani, de când aud de o luptă între sectorul public și privat. De 30 de ani, aud în permanență despre unii care sunt mai deștepți decât ceilalți și despre 3,4 milioane de români care au plecat din România.”

Diaconu subliniază că în toate războaiele din ultimele două secole, România nu a pierdut atâția oameni.

Nefiind istoric, am făcut o statistică și mi-am dat seama că, în toate războaiele Epocii Moderne, cumulat, România nu a pierdut 3,4 milioane de oameni. Atunci, drama de care suferim noi, în momentul acesta, nu este cea despre care se discută toată ziua la televizor, cea a corupției, care, în mod sigur este un lucru care diminuează și va diminua, ci este lipsa competențelor și lipsa forței de munca. 3,4 milioane de oameni au plecat din România și sunt oamenii care au atitudinea potrivită. Faptul că au acceptat să se expatrieze în mod cert în căutarea unei vieți mai bune înseamnă, din start, că au o atitudine de învingător. Noi i-am pierdut. Atunci, constatăm că, pe o zonă de 9 milioane de oameni rămași în țară (n.red. – atât este populația activă, care poate munci în România), noi am pierdut o treime”, a detaliat Diaconu.

Bog’Art țintește ca în șapte ani să obțină 50% din business din dezvoltări imobiliare. Până atunci, a adus 400 de vietnamiezi pentru a construi. Doicescu: „Google Translate face minuni”

Immochan face de aproximativ 40 de ani, în Austria Franta și în Europa Centrală și de Est, retail, iar, odată cu preluarea proiectului Coresi de la Ascenta Management si a parteneriatului cu Avantgarden Immo Invest, învață
să facă proiecte rezidențiale și de birouri.

„Ne bucurăm că redăm Brașovului aproximativ 8% din suprafața utilă a orașului. Probabil că România se poate dezvolta, cu prioritate, făcând parteneriate și parteneriate public – private de calitate. Altfel, statul român și oamenii care ne guvernează sunt imaginea noastră a tuturor, pentru că i-am votat și sunt rudele noastre, oameni ca noi și ne reprezintă. Că ne place sau nu, noi i-am ales”, a mai spus Diaconu.

În România, Immochan administrează o rețea de 23 de centre comerciale la nivel național, dintre care patru sunt localizate în Bucureşti, iar 14 sunt fostele galerii Real din țară.