FacebookTwitterLinkedIn

Acoperind o suprafață de peste 650.000 de m2, portofoliul Matrix cuprinde 33 de active logistice de retail amplasate în locații urbane premium din marile orașe germane, incluzând Berlin, Dortmund, Nuremberg, Hamburg, Hanovra, Cologne, Dresda și Leipzig. Portofoliul va fi gestionat de P3. Cel mai probabil achiziția va fi  finalizată în al patrulea trimestru din 2020, după îndeplinirea condițiilor necesare de închidere a tranzacției și a tuturor aprobărilor reglementare impuse în acest caz.

Această tranzacție vine la nici 12 luni de la achiziționarea portofolilui Maximus care cuprinde 28 de active localizate în centre logistice cheie din Europa.

“Creșterea înregistrată de comerțul electronic și evoluția lanțului de aprovizionare din zona de retail sunt motorul pieței imobiliare comerciale. Apreciem segmentul de retail ca fiind o parte importantă a lanțului de aprovizionare și deci a întregului sector logistic. Această achiziție este una din cele mai importante investiții ale anului din sectorul imobiliar din Europa și una din cele mai mari din Germania. Reflectă strategia noastră vizionară de a face investiții care să ne susțină dezvoltarea viitoare și creșterea cotei pe piața pan-europeană. Cu sprijinul proprietarului nostru, GIC, prospectăm în mod activ piața și vizăm investiții viitoare care să ne poziționeze printre cei mai mari  dezvoltatori și manageri de proprietăți logistice din Europa”, a declarat Otis Spencer, Chief Investment Officer, P3 Logistic Parks.