FacebookTwitterLinkedIn

Claudio Cisullo este acționar și membru al Consiliului de Administrație al One United Properties încă din 2020 și a devenit recent al treilea cel mai mare acționar al companiei.

“În ceea ce privește creșterea procentului meu de capitaluri proprii din One United Properties, acest lucru ar putea fi luat în considerare pe viitor”, a declarat Claudio Cisullo, în exclusivitate pentru Forbes România.

El este fondator și președinte al CC Trust Group AG, un business de familie activ la nivel internațional, cu investiții în sectoarele biotehnologiei, mărfurilor, agrementului, produselor farmaceutice, serviciilor profesionale, imobiliarelor și tehnologiei. Mai exact, Claudio Cisullo deține și administrează un portofoliu de 14 companii active.

Printre altele, Claudio Cisullo este și fondatorul și președintele executiv al Chain IQ Group AG, președintele ACC One Holding AG, membru al Consiliului de Administrație al Ringier AG, membru al Fundației de drept și economie la Universitatea din St. Gallen și membru al Consiliului de Administrație al Fundației Elvețiene pentru Antreprenori.

“Am investit până la 50 de milioane de euro pe piața imobiliară din România în ultimii ani”, a mai spus Claudio Cisullo pentru Forbes România.

Claudio Cisullo a devenit Președinte al Consiliului de Administrație al companiei începând cu 20 mai.   

Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, cei doi fondatori ai One United Properties, dețin în prezent 70% din acțiunile companiei și sunt singurii membri executivi ai Consiliului de Administrație.

“Ne dorim ca prezența lui Claudio Cisullo să ajute la creșterea guvernanței corporative a companiei și a businessului, având în vedere toată experiența sa, atât ca Președinte, cât și ca membru în Consiliul de Administrație al mai multor companii, inclusiv multinaționale. Avem o colaborare extraordinară și ne dorim să beneficiem de vasta sa experiență în business-ul internațional, precum și de network-ul său prezent la nivel global pentru creșterea vizibilității companiei noastre”, a declarat Victor Victor Căpitanu, cofondatorul One United Properties pentru Forbes România. 

Întrebat dacă ia în calcul extinderea și în afara granițelor țării, Victor Căpitanu a declarat că “pe termen scurt nu luăm în calcul extinderea în afara granițelor, însă pe termen mediu și lung este o variantă foarte interesantă de a privi și gândi lucrurile”.

One United Properties și-a anunțat recent intenția de a se lista pe piața principală a Bursei de Valori București, în această vară. Dezvoltatorul are în vedere listarea printr-o ofertă publică inițială (IPO). Intermediarul ofertei este BRK Financial Group, în timp ce Swiss Capital va face parte din grupul de distribuție.

Decizia de a lista compania la bursă, potrivit lui Victor Căpitanu, a fost luată în urma planului de dezvoltare a companiei.

“Noi credem foarte mult în România, în  potențialul de creștere al pieței de capital din țara noastră și prin listarea pe Bursă vrem să contribuim la dezvoltarea acestei piețe”, continuă cofondatorul One United Properties.

Pentru anul în curs, planurile companiei vizează finalizarea dezvoltărilor începute și continuarea liniei proiectelor imobiliare rezidențiale și mixte, cu focus mai ridicat pe cele adresate segmentului de venituri medii și medii superioare.

“Ne propunem să începem proiectele pe terenurile aflate deja în proprietate, însă urmărim și achiziția unor terenuri strategice noi pentru dezvoltare”, a mai spus Victor Căpitanu pentru Forbes România.

One United Properties este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte, de ultimă generație din București. Din 2011 până în prezent, dezvoltatorul a investit aproape 471 de milioane de euro, potrivit calculelor Forbes Româia, în proiecte rezidențiale și de birouri.

Cu o valoare pe piață de peste 1,1 miliarde de euro, portofoliul companiei cuprinde peste 2.000 de unități rezidențiale exclusiviste și spații de birouri clasa A+.