FacebookTwitterLinkedIn

Iulius este singurul dezvoltator și operator român de proiecte imobiliare de tip mixed – use și, totodată, unul dintre liderii pieței office.

Compania ieșeană a vizat extinderea activității către alte domenii, mai exact către  segmentul de producție. În prezent, este acționarul majoritar al Carbochim SA, cel mai mare producător de abrazive profesionale din România.

„Compania Iulius s-a dedicat în totalitate dezvoltării de proiecte regionale de referință, cu un puternic impact în comunitățile în care suntem prezenți. Ocupăm o poziție dominantă pe piața imobiliară din România și ne-am dorit să ne extindem aria de expertiză către producție, cu aceeași implicare și pasiune. Astfel, considerăm că achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al Carbochim Cluj-Napoca reprezintă o decizie strategică în activitatea noastră și, totodată, o provocare. Carbochim are o experiență notabilă în domeniu, de peste 70 de ani, și credem în capacitatea sa de dezvoltare. Suntem convinși că îmbinând know-how-ul Carbochim cu viziunea și experiența în property management ale Iulius vom realiza obiectivul nostru comun, acela de aconsolida strategia de creştere și de a aduce plus-valoare portofoliului”,a declarat Iulian Dascălu, președintele companiei Iulius.

Operarea Carbochim SA va fi asigurată de aceeași echipă specializată, care s-a implicat în dezvoltarea fabricii de până acum. Activitatea de producție, comercializare și distribuție nu va fi afectată și nu vor fi disponibilizări.

Înființată în 1949 la Cluj – Napoca, Carbochim SA este, în prezent, cel mai mare producător de abrazive profesionale din România. Carbochim SA produce corpuri abrazive cu liant ceramic, bachelitic, magnezitic și elastic, discuri abrazive de debitare și debavurare, dar și abrazivi pe suport de hârtie, pânză, și nețesut, utilizate atât în industria prelucrătoare și construcții, cât și cu uz general și retail.