Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Imobiliare |
|

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell intră în acționariatul start-up-ului de PropTech Sigtree

Speedwell este unul dintre cei mai activi dezvoltatori din România fondat de antreprenorii belgieni Jan Demeyere și Didier Balcaen, cu un portofoliu de proiecte în valoare de peste 400 de milioane de euro.
Speedwell

În momentul de față, Speedwell are mai multe proiecte în derulare în Bucureşti, printre care Triama Residence si The Ivy pe segmentul rezidențial, clădirea de birouri MIRO și proiectul industrial SPACEPLUS. În alte orașe ale țării, portofoliul companiei include ansamblurile de tip mixed-use Record Park în Cluj-Napoca, Paltim în Timişoara şi proiectul rezidențial cu funcțiuni de retail, Riverside City în Râmnicu Vâlcea.

Speedwell a intrat în acționariatul start-up-ului de PropTech Sigtree, fondat de Vlad Costea, Octavian Cazangiu și Răzvan Dumitru, pentru a-și îmbunătăți oferta comercială.

“Platforma actuală adresează o nevoie reală a dezvoltatorilor imobiliari, aceea de a-și optimiza procesul de prezentare a beneficiilor, și, în același timp, de a rezolva problemele comunicate de noii proprietari sau chiriași, atât în proiectele office cât și în cele rezidențiale sau de retail. Văd un mare potențial în scalarea acestei soluții la nivel internațional și mă bucur că pot susține echipa Sigtree cu experiența și network-ul meu”, afirmă Didier Balcaen, Fondator și CEO Speedwell.

Sigtree Technologies este un start-up ce propune un nou model de business pe piața de real-estate, care să îmbunătățească experiența dezvoltatorilor imobiliari cu clienții finali și furnizorii, cu ajutorul noilor tehnologii, Ai și IoT. Platforma permite gestionarea în paralel a mai multor proiecte imobiliare, relaționarea personalizată cu consumatorul final și structurarea serviciilor oferite de furnizori. Compania fost lansată în 2018 de către Vlad Costea, cu o experiență de peste 10 ani în domeniul IT, dintre care ultimii opt ani în cadrul multinaționalei Ericsson.

Sigtree Technologies are în prezent 7 clienți importanți, cu 22 de proiecte de real-estate, 25 de clădiri de birouri și 1.500 de apartamente.

„Este foarte important să obținem o creștere accelerată a business-ului și să acaparăm un procent cât mai mare din piață. Ne bucurăm că am reușit să avem alături de noi investitori cu experiență, care, pe lângă contribuția financiară, vin cu un know-how valoros, care ne ajută să obținem dezvoltarea rapidă a business-ului. Odată prezenți în Belgia, adopția va fi mult mai ușoară în țări ca Franța și Olanda”, spune Vlad Costea, Fondator & CEO Sigtree Technologies.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii