FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul plănuiește să listeze o emisiune de obligațiuni la bursă la finalul lui 2022. Nu am demarat deja discuțiile. Ne gândim încă”, a declarat Emanuel Poștoacă, fondatorul Nordis Group. 

În schimb, listarea companiei pe piața principală a BVB nu se află în planurile acestuia. Pentru o perioadă lungă de timp noi vrem să rămânem privați, afirmă Emanuel Poștoacă.

Tot ca planuri de viitor, dezvoltatorul vizează și extinderea în stațiunile de pe piața locală, dar și în afara granițelor. Ca piețe externe, interesante pentru dezvoltator sunt Grecia, Austria, Turcia, tot în ideea de a vinde către români.

“Oricărui român care a fost în Grecia i-ar surâde ideea de a avea o proprietate acolo. Sunt interesante ca piețe pentru dezvoltatorii români, pentru că, spre exemplu în Austria autoritățile te ajută foarte mult, tot ce înseamnă procesul de autorizare este unul relativ simplu, necomplicat și fără surprize neplăcute pe parcurs și condițiile de finanțare sunt foarte simple și ieftine”, explică fondatorul Nordis Group referitor la extinderea pe piețele externe. “Dar momentan nu suntem consolidați cum trebuie, nu am făcut încă fundația cum o vedem noi să fie și nu vrem să ne extindem mai mult decât ne e plapuma”, continuă acesta.

Pe de altă parte, antreprenorul consideră că pandemia a ajutat extrem de mult piața imobiliară per ansamblu, dar mai ales sectorul hotelier de leisure. “Trendul este unul crescător pe piața imobiliară, nu doar pentru pentru ce înseamnă apartamente de vacanță, second home, ci pe tot ce înseamnă piața de locuințe și depozite și logistică, care au crescut cel mai mult”, subliniază omul de afaceri.

Creștere pe care de altfel o vede sustenabilă, pentru că, susține el, sunt bani în piață.Și vor duce la inflație relativ mare și fiecare dintre noi vrem cumva să securizăm valoarea netă a avuției personale a fiecăruia. Dobânzile deja încet-încet încep să devină negative și chiar dacă ar fi 1-2%, ele sunt oricum anulate de inflația care va crește pentru că sunt foarte mulți bani în piață, în toată lumea”, mai spune Emanuel Poștoacă, care consideră că este o perioadă excelentă de investiții imobiliare din toate punctele de vedere“Pentru 99% din populația globului casa, apartamentul în care stă este asset-ul cu cea mai mare valoare din patrimoniul familiei. Și, comparativ cu Europa, în România sunt cele mai mici prețuri”.

Recent, Nordis Group a demarat construcția unui nou ansamblu rezidențial în București, proiect cu o valoare de 15 mil. euro, ce va avea o suprafață de aproximativ 9.000 de metri pătrați și va fi compus din 51 de apartamente rezidențiale. Proiectul are ca termen de finalizare luna decembrie 2022.

În plus, dezvoltatorul a intrat în centrul atenției și la nivel internațional cu proiectul „Nordis Mamaia 5*****”, considerat „cel mai rafinat proiect rezidențial & hotelier din România”, potrivit Financial Times.

Nordis Mamaia are un număr de 717 camere și apartamente, peste 600 de apartamente rezidențiale, și va fi cel mai mare hotel leisure și unul dintre primele 10 în rândul turismului de business din Europa, scrie Financial Times. Investiția depășește suma de 100 de milioane de euro. Până la finalul anului, dezvoltatorul va inaugura zona hotelieră a ansamblului, iar la finalizarea celor patru corpuri – hotelier și rezidențial – Nordis va avea în total peste 100.000 metri pătrați și peste 15.000 metri pătrați de plajă.

Lucrările pentru proiectul Nordis Mamaia 5***** au început în primăvara anului 2019 și până în prezent este ansamblul cu cea mai rapidă dezvoltare de pe litoral, cu peste 98.000 metri pătrați ridicați în mai puțin de doi ani.