FacebookTwitterLinkedIn

Creditul de 4 milioane de euro este destinat refinanțării investițiilor. Rambursarea sumei imprumutate se va realiza trimestrial, cu scadenţă finală în octombrie 2024.

”Impact Developer & Contractor SA garanteaza indeplinirea obligatiilor asumate prin contractul de credit prin incheierea garantiilor specifice acestui tip de finantare, printre care: (i) contract de ipoteca imobiliara avand ca obiect 10 (zece) Apartamente si 10 (zece) Parcari situate in Greenfield si 17 (saptesprezece)  vile situate in Constanta;(ii) contract de ipoteca mobiliara avand ca obiect creantele rezultate din asigurari si antecontracte/contracte de vanzare avand ca obiect imobilele anterior mentioante si (iii) contract de ipoteca mobiliara avand ca obiect conturile Impact Developer & Contractor SA deschise la Libra Internet Bank SA”, potrivit raportului publicat pe BVB.

Recent, pentru a-și finanța expansiunea la nivel național, dezvoltatorul a decis să-și majoreze capitalul social prin una sau mai multe emisiuni de acțiuni ordinare, cu o valoare nominală de până la 193,8 milioane de lei. Decizia a fost luată cu unanimitate de 93,08% din acționarii cu drept de vot ai companiei în cadrul AGEA.

Impact are 1,1 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de aproape 60% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Adrian Andrici deţine 15,9% din acţiuni.

În primul semestru al anului, Impact a înregistrat venituri în valoare de 68,9 milioane de lei din vânzarea de locuințe, cu 5% mai mari comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.