FacebookTwitterLinkedIn

Portofoliul dezvoltatorului a crescut cu peste 15% în 2020, în timp ce venitul anual rezultat din închirierea spațiilor a atins suma de 344 milioane de euro.

Cu un portofoliu de 6,3 milioane mp și alți 740.000 mp în construcție, urmând să fie finalizați în 2021, CTP se extinde și în Austria, Polonia și Bulgaria. Compania va aloca 235 milioane de euro pentru finalizarea construcțiilor planificate în 2021.

“Anul trecut a fost unul din cei mai buni pentru CTP din perspectivă de business. În ciuda contextului pandemic, am reușit să creștem în mod semnificativ. CTP are, în prezent, 22 de ani de creștere organică neîntreruptă și profitabilă, iar portofoliul nostru va depăși 7 milioane m2până la finalul lui 2021, urmând ca, în 2023, să ajungă la 10 milioane m2,a declarat Remos Vos, CEO CTP.

În 2020, CTP și-a crescut cota de piață în cadrul celor cinci piețe principale din regiunea CEE– Cehia, Slovacia, Ungaria, România și Serbia, consolidându-și poziția de lider din punct de vedere al suprafeței închiriabile.

Peste 80% din noile tranzacții pe care le încheiem provin din baza noastră de clienți. În acest moment, ne bucurăm de o perioadă medie de 6 ani pentru fiecare contract încheiat. Ne extindem în mod continuu suprafața totală închiriabilă, în mare parte, pentru a răspunde nevoilor de extindere ale clienților noștri, fie în cadrul aceluiași parc, fie într-o altă regiune,explică Richard Wilkinson, CFO CTP.

CTP a încheiat recent cu parteneriat cu dezvoltatorul local MDC² din Polonia, unde își propune să dezvolte un portofoliu de parcuri logistice full-service cu o suprafață totală de 1,75 millioane mp, până la finalul lui 2025. Construcția primelor trei proiecte va începe în primul trimestru al lui 2021 în regiunile Varșovia și Katowice ca urmare a unei investiții totale de aproximativ 200 milioane de euro doar pentru anul acesta.

În Austria, CTP a achiziționat terenuri în mai multe părți din jurul Vienei, iar primele activități de dezvoltare vor începe pe parcursul acestui an.

Pentru a-și continua planurile de expansiune, CTP va folosi, pe lângă profitul reținut din activitatea sa, și finanțarea obținută prin intermediul emisiunilor de obligațiuni verzi. Primele două obligațiuni au fost emise în lunile octombrie și noiembrie ale anului trecut, cumulând, în total, peste 1 miliard de euro. Aceasta a fost cea mai mare obligațiune emisă de o companie dezvoltatoare de parcuri logistice din istorie și a atras interes semnificativ în rândul investitorilor, tranzacțiile fiind în desfășurare și în prezent.