FacebookTwitterLinkedIn

Înainte de a se alătura companiei Amber, Jaime Gine a fost Chief Customer Officer la Keywords Studios și a lucrat 15 ani la Electronic Arts, unde a ocupat poziția de International Development Services. El își va prelua atribuțiile de CEO începând cu 15 septembrie.

Deci, știi, vorbim despre a se alătura companiei de ceva timp și în cele din urmă stelele s-au aliniat. Și sunt cu adevărat onorat că a acceptat responsabilitatea de a deveni următorul CEO. Jaime va începe oficial pe data de 15 septembrie”, a spus Mihai Pohontu, fostul CEO, pentru Forbes România.

Vrem cu adevărat să fim diverși și vrem să fim globali. Ne-am deschis ușile în ultimul an printr-o combinație de achiziții și investiții în Montreal și Guadalajara, avem o prezență semnificativă pe Coasta de Vest”, a adăugat Jaime Gine.

Amber, compania dezvoltatoare de jocuri video cu capital 100% românesc, a depășit în 2020 pragul de 20 de milioane de dolari, înregistrând o cifră de afaceri de 20,8 milioane de dolari (85 milioane de lei), în creștere cu 58% față de valorile din 2019. Amber a investit anul trecut peste 1,5 milioane de dolari în dezvoltarea noilor studiouri, în atragerea de talente, în tehnologii interne noi și în produse originale.

Pentru a ne susține creșterea în viitor, probabil că va trebui să achiziționăm studiouri și nu doar în România, ci și în întreaga lume. Am început deja acest lucru cu studiourile noastre din Guadalajara. Am înființat în Mexic o entitate și apoi am achiziționat un studio local numit Karaokulta, care a continuat să dezvolte unul dintre cele mai reușite jocuri de până acum – Tetris beat. Am anunțat deja lansarea pe Apple Arcade în luna următoare”, a mai spus Mihai Pohontu. 

În cele șase birouri Amber situate la București, Botoșani, Los Angeles, San Francisco, Guadalajara și Montreal lucrează în total peste 800 de specialiști. “Am început anul cu aproximativ 730 de persoane. Avem deja 800. Probabil că vom angaja 50- 60 de persoane anul acesta, poate mai multe”.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam și That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și a contribuit la dezvoltarea Sky: Children of Light, Gorogoa și altele. 

“Transformarea industriei de gaming a fost acută în ultimii cinci ani, accelerată apoi în ultimii trei ani. Acest lucru a trezit fiecare jucător și industria jocurilor, în general, pentru faptul că există un potențial imens și care se accelerează în acest an. Milioane de jucători nu erau jucători acum 18 luni. Și acum că s-a terminat pandemia, nu au plecat. Încă se joacă, poate nu la fel de multe ore pe zi. Dar, știi, am adăugat literalmente zeci de milioane de jucători“, a spus Jaime Gine, întrebat despre tendințele industriei de gaming.

În ceea ce priveşte acţionarii, Confidas.ro arată că Mihai Pohontu controlează peste 58% din societate, în timp ce Dragoş Hancu are 15%, Scott Humphries are 5,5%, iar Tudor Postolache are 5%. Per total, în spatele Amber sunt circa 20 de asociaţi.