Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Imobiliare |
|

Dezvoltatorul CTP a emis a doua tranșă de obligațiuni verzi în valoare de 400 milioane de euro

Obligațiunile au data de scadență la 3 ani și o rată a cuponului de 0,625%. Dezvoltatorul imobiliar a atras peste 1 miliard de euro în două luni.  
Obligatiuni verzi

Este cea de-a doua emitere de obligațiuni, după emisiunea inițială din octombrie, care s-a ridicat la valoarea de 650 milioane de euro. Fondurile strânse în urma celor două emisiuni de obligațiuni vor fi folosite pentru a finanța un portofoliu de Active Verzi Eligibile.

CTP a decis să emită obligațiuni verzi în urma angajamentului său din 2019 de a obține certificarea BREEAM, de la standardul Foarte Bine în sus, pentru întregul său portofoliu de logistică și proiecte industriale.

„CTP s-a aflat în locul potrivit la momentul potrivit pentru a executa cu succes a doua sa emisiune de obligațiuni verzi. Poziția robustă a CTP în ceea ce privește creditele se reflectă în rezultatele noastre pentru T3/2020, care ne-au permis să mobilizăm o cerere ridicată nu doar din partea investitorilor instituționali curenți, ci și din partea unora noi. Având în vedere strategia noastră de a migra finanțarea creanțelor către o platformă de finanțare care nu oferă garanții, am identificat oportunitatea de a emite obligațiuni cu termenul la 3 ani. Astfel, am modificat curba randamentului, menținându-ne în același timp profilul nostru solid ca debitor, întrucât vom folosi o parte dintre fondurile atrase pentru a achita în avans împrumuturi bancare cu termen mai scurt. Sunt mulțumit mai ales de rata cuponului, de 0,625%, pe un termen de trei ani. Proprietățile logistice continuă să beneficieze de fundamente solide, mai ales în zona ECE, care găzduiește una dintre cele mai promițătoare piețe din Europa”, a declarat Richard Wilkinson, Director Financiar CTP.

Noua emisiune de obligațiuni a avut o distribuție instituțională largă, atrăgând preponderent adminstratori de active (66%), o mare parte din cerere venind dinspre Regatul Unit/Irlanda (34%), țările BeNeLux (22%), Austria, Germania și Elveția (18%), Franța (14%) și Peninsula Iberică/Italia (9%).

Noua obligațiune verde are scadența la 27 noiembrie 2023 și o rată a cuponului fixă, de 0,625%. Obligațiunile CTP B.V. sunt evaluate la ratingul Baa3 (Stabil) de Moody’sși BBB- (Stabil) de S&P Praga.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii