FacebookTwitterLinkedIn

La eveniment a fost prezent Ionuț Valeriu Andrei, Secretar de Stat în Ministerul Comunicațiilor alături de reprezentanți ai industriei de game development: Vlad Beu- Electronic Arts, Dragoș Hâncu- Amber, Bogdan Lucaci- Gameloft, George Lemnaru- Green Horse Games.

Liderii celor mai importante companii și asociații de gaming din România se arată mulțumiți de faptul că industria din care fac parte se situează pe un trend crescător.  “Industria românească are peste 6.000 de angajați și o cifră de afaceri de aproximativ 150 de milioane de dolari”, a declarat Cătălin Butnariu, preşedinte al Asociaţiei Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România.

Dezvoltatorii români de jocuri video doresc să își dubleze cifra de afaceri în această ramură, să ajungă la 300 de milioane dolari în următorii ani, a mai evidențiat Cătălin Butnariu.

Care au fost de fapt factorii care au influențat ascensiunea acestui tip de industrie în România de-a lungul timpului? Bogdan Lucaci (Gameloft) este de părere că printre aspectele esențiale care au condus către acest drum se numără talentul programatorilor români: “Este clar primul merit al României și acela că produce programatori de calitate. Există școli de informatică în România care chiar dau rezultate și dau rezultate de vreo 20 de ani. Este meritul facultăților și al profesorilor. Mai există și o caracteristică foarte importantă, deși poate nu pare la prima vedere și anume aptitudinea românească față de limba engleză, precum și deschiderea față de cultură occidentală. E ceva nativ care îl determină pe un român să înțeleagă  și  să vorbească ușor engleză”, mai adaugă acesta.

Nevoile pe care industria de gaming le are sunt aproximativ similare cu cele din alte ramuri industriale. Domeniul necesită un mediu predictibil, unde trebuie încurajată constant educația și pregătirea resursei umane.

Bucharest Gaming Week este unul din evenimentele care aduce împreună pasionații de esports, gamerii dedicați, precum și cei mai importanți dezvoltatori de jocuri din România și din străinătate.