Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Dezvoltatorii pregătesc mai multe spaţii de birou în 2021

Anul 2021 va aduce mai multe proiecte noi de birouri faţă de anul acesta, însă nu mai multe ca 2019.
cladire-birouri

Anul 2021 ar trebui să aducă mai multe proiecte noi de birouri, în con­­diţiile în care multe dintre acestea au deja con­­tracte semnate pentru cel puţin 50% din suprafaţa închiriabilă, scrie MediaFax.

Spaţiile încă neînchiriate se vor confrunta cu birourile deja existente şi pe care companiile vor căuta să le subînchirieze, dar şi cu o piaţă unde „munca de acasă“ devine un trend tot mai popular.

La sfârşitul trimestrului al treilea erau în construcţie apro­xi­mă­tiv 226.000 mp de birouri cu ter­men estimat de livrare pe par­cur­sul anului 2021, în creştere cu 24% faţă de anul 2020, dar cu 22% mai puţin faţă de anul 2019, potrivit infor­ma­ţiilor CBRE Research. Clă­dirile cu un grad ridicat de pre-închiriere avan­­sează conform gra­ficului, astfel încât nu ne aşteptăm la întârzieri, însă proiectele care urmează a fi înce­­pute ar putea în­tâm­pină o anu­mită decalare“, Tudor Ionescu, Head of Advisory & Transaction, Office, CBRE România.

În T3/2020 au fost inauguraţi 17.600 mp de birouri în zona de centru-vest din Bucureşti, respectiv o singură clădire, Campus 6.3 dezvoltată de Skanska.

„Proiectul localizat într-o zonă efervescentă pentru sectorul de birouri a fost livrat, fiind deja complet închiriat, un semnal foarte bun pentru piaţă“, a spus Tudor Ionescu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii