FacebookTwitterLinkedIn

Albert Nica, Executive Creative Director Ogilvy & Mather România

Forbes: În viziunea dvs., care este profilul moral și profesional al unui prim-ministru al României, în situația actuală?

Albert Nica: Dacă privesc din perspectiva ultimilor 25 de ani, cred că dimensiunea morală este definitorie. Aș vrea să văd un prim-ministru vertical, cu un pronunțat simț al resposabilității funcției pe care o deține, a țării pe care o reprezintă. Un om pentru care cinstea, onoarea, fair-play-ul nu sunt doar niște principii desuete. Aproape că nu aștept nimic extraordinar din punct de vedere profesional, dacă întrunește toate calitățile de mai sus.

Forbes: Dar al unui Guvern al României?

Albert Nica: Aici aș schimba prioritățile și aș miza pe un guvern de tehnocrați. Ideal, ar trebui să fie niște tehnocrați cu viziune, care nu funcționeză doar ca să rezolve probleme, ci construiesc ceva care să reziste mai mult timp decât perioada mandatului pe care îl au.

Forbes: Care ar fi cele 3 (trei) caracteristici principale ale leadership-ului politic ce ar putea să relanseze România?

Albert Nica: Viziune, verticalitate morală și conștiința fermă că sunt în slujba țării, nu a partidelor care i-au desemnat.

VEZI PE TOTI PARTICIPANȚII LA DEZBATEREA FORBES!

Forbes: Este în stare societatea civilă din România să impună adevărata agendă a României?

Albert Nica: Per ansamblu, nu. Dar au fost momente în istoria ultimilor ani când, pe anumite subiecte, au reușit să determine un rezultat favorabil.

Și s-a întâmplat doar în momentul în care conștiința socială a atins o masă critică, vezi cazul Roșia Montana.

VEZI OPINIA LUI CĂTĂLINA ROUSSEAU!