Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Dezbateri pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

În perioada următoare, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) va organiza dezbateri ample pentru identificarea şi întocmirea celor mai potrivite proiecte de inclus în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).  
fonduri europene

La dezbateri sunt invitați să participe toţi factorii interesaţi, din domeniile cheie, documentul urmând a fi actualizat până la data de 5 martie.

Guvernul a aprobat miercuri Memorandumul “Mecanismul pentru elaborarea poziţiei Guvernului României cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă” (PNRR), prin care sunt stabilite cinci etape de parcurs în vederea obţinerii unui document actualizat până la data de 5 martie, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, actualizat, trebuie să integreze priorităţile din Programul de Guvernare, criteriile Comisiei Europene şi pentru a fi relevant şi realist, trebuie implicate toate instituţiile cu rol cheie în identificarea şi elaborarea de proiecte.

“Am făcut azi un pas esenţial pentru transpunerea în realitate a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Avem două priorităţi majore în acest moment. Prima este aceea ca proiectele finanţate prin PNRR să corespundă nevoilor reale de dezvoltare ale României, iar a doua ţine de coerenţa întregului proces, astfel încât să nu existe întârzieri sau sincope în obţinerea finanţării. Memorandumul aprobat azi instituie mecanismele de consultare instituţională necesare pentru ca PNRR să demareze cu succes”, a spus viceprim-ministrul Dan Barna, citat în comunicat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii