Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Opinii |
|

Dezbatere Forbes – Șerban Alexandrescu: „Toate partidele au ca unic «raison d’etre» spolierea românilor și sifonarea statului”

Pe fondul ultimelor frământări din societatea românească, „Forbes România” își propune să afle din mediul de business autohton ce fel de lideri ar avea nevoie România pentru a depășit situația din prezent. Altfel spus, ce fel de oameni ar fi nevoie în fruntea țării? Să-i căutăm!
 aboneaza-te
serban alexandrescu DSC_0062

Șerban Alexandrescu, Creative Director/ Managing Partner Headvertising

Forbes: În viziunea dvs., care este profilul moral și profesional al unui prim-ministru al României, în situația actuală?

Șerban Alexandrescu: Aptitudini de leadership, experiență de manager, empatie și bun simț (asta include „integritatea morală”).

Plus nițel „patriotism altruist” – adică să pună interesul României mai presus de orice parti-pris, la propriu și la figurat. Adică, România bate „gașca, procentul, partidul”. Am zis, „în situația actuală”.

Altminteri, dacă politica românească se reformează și partidele au să aibă ADN-ul masiv schimbat, e foarte OK să facă politica partidului, că de aia câștigă alegerile – ca să îndeplinească programul cu care au ajuns la guvernare.

Doar că acum nu există „politica partidului” – toate partidele au ca unic „raison d’etre” spolierea românilor și sifonarea statului, pentru profit personal

Forbes: Dar al unui Guvern al României?

Șerban Alexandrescu: Același lucru, însă preferabil dublat de competență și nițică experiență în domeniul portofoliului fiecăruia din miniștrii respectivi.

VEZI PE TOTI PARTICIPANȚII LA DEZBATEREA FORBES!

Forbes: Care ar fi cele trei caracteristici principale ale leadership-ul politic ce ar putea să relanseze România?

Șerban Alexandrescu: „Citirea” viitorului. Respect veritabil – nu mimat – față de cetățeni. Și întoarcerea la moralitate – aici ar fi rost de o discuție mai lungă despre ce înțeleg eu exact prin „moralitate”.

Forbes: Este în stare societatea civilă din România să impună adevărata agendă a României? Este suficient de coagulată?

Șerban Alexandrescu: În momentul de față, s-ar zice că nu; însă nu strică să re-înceapă să se primenească, să se activeze, să se (auto)educe, să învețe „mersul” și – în timp – să devină un partener competent, respectat de profesioniști, de politicieni și de media. Într-o măsură mult mai mare decât a fost până acum.

Din fericire, lucrurile s-au schimbat masiv în ultimii ani: „unguentul digital” va lubrifia minunat mișcarea din domeniul societății civile. „The Times They Are-A-Changing”.

VEZI OPINIILE LUI ALBERT NICA (OGILVY & MATHER ROMÂNIA)

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii