FacebookTwitterLinkedIn

Șerban Alexandrescu, Creative Director/ Managing Partner Headvertising

Forbes: În viziunea dvs., care este profilul moral și profesional al unui prim-ministru al României, în situația actuală?

Șerban Alexandrescu: Aptitudini de leadership, experiență de manager, empatie și bun simț (asta include „integritatea morală”).

Plus nițel „patriotism altruist” – adică să pună interesul României mai presus de orice parti-pris, la propriu și la figurat. Adică, România bate „gașca, procentul, partidul”. Am zis, „în situația actuală”.

Altminteri, dacă politica românească se reformează și partidele au să aibă ADN-ul masiv schimbat, e foarte OK să facă politica partidului, că de aia câștigă alegerile – ca să îndeplinească programul cu care au ajuns la guvernare.

Doar că acum nu există „politica partidului” – toate partidele au ca unic „raison d’etre” spolierea românilor și sifonarea statului, pentru profit personal

Forbes: Dar al unui Guvern al României?

Șerban Alexandrescu: Același lucru, însă preferabil dublat de competență și nițică experiență în domeniul portofoliului fiecăruia din miniștrii respectivi.

VEZI PE TOTI PARTICIPANȚII LA DEZBATEREA FORBES!

Forbes: Care ar fi cele trei caracteristici principale ale leadership-ul politic ce ar putea să relanseze România?

Șerban Alexandrescu: „Citirea” viitorului. Respect veritabil – nu mimat – față de cetățeni. Și întoarcerea la moralitate – aici ar fi rost de o discuție mai lungă despre ce înțeleg eu exact prin „moralitate”.

Forbes: Este în stare societatea civilă din România să impună adevărata agendă a României? Este suficient de coagulată?

Șerban Alexandrescu: În momentul de față, s-ar zice că nu; însă nu strică să re-înceapă să se primenească, să se activeze, să se (auto)educe, să învețe „mersul” și – în timp – să devină un partener competent, respectat de profesioniști, de politicieni și de media. Într-o măsură mult mai mare decât a fost până acum.

Din fericire, lucrurile s-au schimbat masiv în ultimii ani: „unguentul digital” va lubrifia minunat mișcarea din domeniul societății civile. „The Times They Are-A-Changing”.

VEZI OPINIILE LUI ALBERT NICA (OGILVY & MATHER ROMÂNIA)