Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Opinii |
|

Dezbatere Forbes – Alexandru Pomana: „Astăzi societatea civilă nu poate să impună agenda României, dar cred că poate să impună niște puncte”

Pe fondul ultimelor frământări din societatea românească, „Forbes România” își propune să afle din mediul de business autohton ce fel de lideri ar avea nevoie România pentru a depășit situația din prezent. Altfel spus, ce fel de oameni ar fi nevoie în fruntea țării? Să-i căutăm!
Alexandru Pomana

Alexandru Pomana, strategic și creative planner la Friends/TBWA

Forbes: În viziunea dvs., care este profilul moral și profesional al unui prim-ministru al României, în situația actuală?

Alexandru Pomana:Același ca în orice altă situație: un foarte bun manager care să își pună în aplicare experiența și cunoștințele pentru scopul comun de a ne fi (mai) bine.

Forbes: Dar al unui Guvern al României?

Alexandru Pomana: Cred că azi te apuci de politică din două motive: să faci bani și să conduci. Să mergi la tine pe stradă și să te salute vecinul cu „domn’ ministru”.

Partea cu banii ar trebui rezolvată cu un fluturaș de salariu care să îl mulțumească pe cel care ne conduce. Bucata de dorință de putere este bună atunci când este dublată de calitate și intenții bune. Deci, ar trebui să încurajăm dorința de a ne conduce a celor competenți în domeniile lor și în regulă din punct de vedere moral.

Forbes: Care ar fi cele trei caracteristici principale ale leadership-ul politic ce ar putea să relanseze România?

Alexandru Pomana: Aș zice patru.

V.O.C.I. = Viziune, Onestitate, Competență, Independență – să nu depindă de nimeni, să nu aibă datorii și prietenii.

Forbes: Este în stare societatea civilă din România să impună adevărata agendă a României? Este suficient de coagulată?

Alexandru Pomana: NU. Astăzi societatea civilă nu poate să impună agenda României, dar cred că poate să impună niște puncte. Mai cred că ar trebui să fie un strateg foarte dibaci în spatele acestei Societăți, care să vadă lucrurile necesare nu doar mâine, ci și peste câțiva ani.

VEZI TOATE OPINIILE PARTICIPANȚILOR LA DEZBATEREA FORBES!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii