FacebookTwitterLinkedIn

,,Cei 3 operatori de telefonie mobilă reprezintă 80% dintre abonații din Germania, ceea ce înseamnă că băncile și instituțiile financiare vor avea posibilitatea să dezvolte la nivel de masă servicii de plăți mobile pentru consumatori”, a anunțat grupul de companii.

În loc de conectarea la un operator individual de telefonie mobilă, băncile emitente se pot conecta la Trevica și vor avea acces mai mulţi operatori de telefonie mobilă, cu o singură integrare a acestei platforme.

,,Alăturarea celor mai buni jucători din domeniul bancar și mobil, va face plățile mobile omniprezente în toate rețelele, la fel cum sunt sms-urile în prezent”, spune Pawel Rychlinski, Division President pentru Germania și Elveția la MasterCard.  El a mai anunțat că acest proiect va fi extins pe parcurusul anului si în alte țări europene.

Tranziţia către formele digitale de plată este pe un trend ascendent pe măsură ce tot ce mai mulți consumatori vor să realizeze cumpărături în siguranță.

„Ne dorim să ajutăm băncile să ajungă la cât mai mulți consumatori, cu plăţi sigure NFC. Reducând costul pentru bănci la integrare și timpul necesar intrării pe piaţă, avem încredere că vom avea în Germania un model ce va fi funcțional în întreaga Europă”, a declaratStefano Parisse, group director consumer services la Vodafone.