Cautare
, Contributor

Bănci |
|

Deutsche Bank nu mai face afaceri cu Trump

Deutsche Bank AG și Signature Bank, două dintre băncile favorite ale lui Donald Trump, iau distanță față de președintele miliardar în urma revoltelor de săptămâna trecută de la Capitoliul SUA.  
Donald Trump shutterstock_1148867846

Deutsche Bank a decis să nu mai desfășoare alte afaceri cu Trump și compania sa, relatează Bloomberg care citează surse anonime. Trump îi datorează creditorului german peste 300 de milioane de dolari.

Signature Bank din New York, care se ocupă de mult timp de familia Trump, închide două conturi personale în care președintele deținea aproximativ 5,3 milioane de dolari, a declarat luni un purtător de cuvânt al societății.

“Credem că acțiunea adecvată ar fi demisia președintelui Statelor Unite, care este în interesul națiunii noastre și al poporului american”, au spus reprezentanții băncii într-un comunicat.

De ce suspendă Deutsche Bank legăturile cu Trump?

Creditorii suspendă legăturile cu președintele american după ce acesta a încurajat mitingul de săptămâna trecută, încurajându-i pe participanți să meargă la Capitoliu, unde au asaltat clădirea și au întrerupt certificarea votului colegiului electoral. Cel puțin cinci persoane au murit în acest incident.

“Ieri a fost o zi întunecată pentru America și democrația noastră”, a postat pe LinkedIn Christiana Riley, șefa Deutsche Bank Americas, la o zi după revoltă. „Suntem mândri de Constituția noastră și suntem alături de cei care încearcă să o susțină pentru a se asigura că voința poporului este respectată și că are loc o tranziție pașnică a puterii”.

„Nu am mai comentat niciodată vreun subiect politic și sperăm să nu mai facem acest lucru niciodată”, a adăugat Signature. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii