Cautare
, Contributor

Bănci |
|

Deutsche Bank, amendată cu 13,5 milioane de euro de către procurorii germani

Deutsche Bank AG a fost amendată cu 13,5 milioane de euro de către procurorii din Frankfurt pentru încălcări ce vizează spălări de bani în  colaborarea cu Danske Bank.  
Deutsche-Bank

Deutsche Bank a eșuat, în peste 600 de ocazii, să alerteze în timp util autorităților cu privire la tranzacții suspecte, au declarat procurorii din Frankfurt, citați de Bloomberg. O anchetă penală împotriva angajaților băncii a fost abandonată deoarece nu a fost găsită nicio acțiune penală, potrivit procurorilor.

Cazul este legat de un scandal care vizează peste 200 de miliarde de dolari în transferuri suspecte efectuate prin intermediul unității estone a Danske Bank. Majoritatea banilor au fost direcționați și prin Deutsche Bank, care la acea vreme prelucra plățile în dolari americani pentru Estonia.

Însă Deutsche Bank a declarat că și-a încheiat rolul de așa-numită bancă de corespondență a Danske Bank Estonia în 2015. De asemenea, a subliniat că procurorii au renunțat la ancheta penală.

“Odată cu închiderea acestor proceduri, este clar că nu au existat dovezi ale unei abateri penale nici din partea Deutsche Bank, nici a angajaților săi”, a declarat Stefan Simon, membru al consiliului de administrație al Deutsche Bank.

Tranzacții din Rusia, Azerbaidjan și alte foste republici sovietice

O anchetă internă a băncii germane a constatat că aproximativ 90% din tranzacțiile gestionate prin Danske Bank erau legate de clienți din Rusia, Azerbaidjan și alte foste republici sovietice ale căror identități ar fi fost ascunse cu ajutorul angajaților Danske Bank, au declarat procurorii din Frankfurt.

Aproximativ 25.500 de tranzacții au ieșit din „spălătoria din Azerbaidjan”, care a fost utilizată din 2012 până în 2014 pentru a transfera bani în Europa prin Danske Bank și Deutsche Bank. O parte din aceștia au fost folosiți pentru a influența politicienii din Uniunea Europeană, au mai declarat procurorii.

Banca daneză Danske Bank a refuzat să comenteze ulterior, însă directorul executiv Chris Vogelzang a declarat că banca se așteaptă să-și încheie ancheta internă până la sfârșitul anului. De asemenea, banca caută un acord global cu autoritățile pentru soluționarea cazului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii