Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Deutsche Bank: Amendă de 150 milioane de dolari pentru Jeffrey Epstein

Deutsche Bank a recunoscut că a făcut o greșeală atunci când a acceptat să îl înregistreze în calitate de client pe Jeffrey Epstein, care era plasat sub mai multe capete de acuzare atunci cand s-ar fi sinucis intr-o inchisoare din Statele Unite.
 aboneaza-te
Deutsche-Bank

Deutsche Bank a recunoscut că a făcut o greșeală atunci când a acceptat să îl înregistreze în calitate de client pe Jeffrey Epstein, care era plasat sub mai multe capete de acuzare atunci cand s-ar fi sinucis intr-o inchisoare din Statele Unite. Mai mult, banca a acceptat să plătească o amendă de 150 de milioane de dolari pentru ca statul New York să renunțe la acuzațiile împotriva băncii, referitoare la legăturile acesteia cu Epstein, informează Reuters.

Acordul stabilit marți între Deutsche Bank și Departamentul de servicii financiare al statului New York este prima acțiune pentru aplicarea reglementărilor împotriva unei bănci legate de cazul lui Epstein. Jeffrey Epstein s-a sinucis în august 2019 în celula sa după ce fusese arestat pentru exploatarea sexuală a zeci de fete și femei.

Andrew Cuomo, guvernatorul din New York, a declarat că acest comportament abuziv al lui Epstein era deja cunoscut la scară largă. Dar, cu toate acestea, instituții mari continuau să îi acorde credibilitate și servicii financiare.

Autoritățile din New York au blamat Deutsche Bank pentru că l-a acceptat pe Epstein în lista de clienti. Banca a plătit pentru Epstein datorii pe care acesta le avea la Danske Bank și la Banca Federală a Orientului Mijlociu.

Guvernatorul din New York a mai adăugat că reprezentanții băncii trebuiau să ia la cunoștiință faptul că Epstein era considerat un client „cu risc ridicat”, știind că era implicat în povești cu abuzuri sexuale. Mai mult decât atât, în 2007 el a pledat vinovat atunci când a fost acuzat ca a obligat zeci de femei la prostituție.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii